Afbeelding

Voedselbankwinkel Druten verwacht stijging cliënten

Algemeen

DRUTEN - Het aantal cliënten van de Voedselbankwinkel zal de komende jaren groeien, zo verwacht het bestuur van die instelling. 

Bij het ontstaan van de Voedselbankwinkel schatte de gemeente het aantal cliënten op basis van eigen gegevens op dertig tot veertig huishoudens. Op dit moment maken 73 gezinnen gebruik van de voorziening. Dat zijn in totaal 203 inwoners, waaronder ongeveer zestig kinderen jonger dan twaalf jaar. Vlak na de grootste pieken van de coronacrisis begint nu het aantal cliënten te stijgen. Het bestuur van de winkel verwacht dat de recente economische ontwikkelingen het cliëntenbestand nog verder zullen doen groeien. Het college van B en W is er daarom voorstander van om de hulp aan de Voedselbankwinkel voort te zetten. 

De instelling begon in 2019, en ontving sindsdien vijfduizend euro per jaar subsidie voor een periode van vier jaar. Letty Broere, voorzitter van het bestuur, is blij met de intenties van de gemeente. De subsidie van de gemeente bedraagt een vijfde van de begroting en is daarom onmisbaar. Broere: ‘We zijn ook erg tevreden met de ondersteuning van het Sociaal Team van de gemeente. Dat zorgt voor de financiële toetsing zodat wij ons met ons eigen werk bezig kunnen houden.’ 

Door Gerrit Jan Riedstra