Leones komt voor vijfde maal op rij niet tot winst

EINDHOVEN - In de uitwedstrijd bij FC Eindhoven AV is Leones er voor de vijfde maal op rij niet in geslaagd om de drie punten mee naar huis te nemen. De laatste 3 uitwedstrijden gingen alle 3 verloren en telkens moest Leones 3 tegendoelpunten incasseren.

Leones begon vrij aardig aan de wedstrijd en kreeg al snel een mogelijkheid uit een vrije trap van 25 meter die door Bram Kooijmans naast werd geschoten. Eindhoven liet Leones het spel maken en daar hadden de geel/zwarten het redelijk moeilijk mee. Te vaak werd er voor de verkeerde oplossing gekozen waardoor Eindhoven er dan razendsnel uit kon komen. Door het slordige spel ging er ook niet veel dreiging uit van het spel van Leones. Wel was er een goede kans nadat Maikel van Haagen op rechts goed doorging en de bal laag voortrok. Echter kon niemand deze goede mogelijkheid tot doelpunt promoveren. Nadat Dylan v.d. Ven op de doelman stuitte na een goede combinatie met Bram Kooijmans was het Stefan de Jong die de 0-1 binnen werkte na een voorzet van Bram Kooijmans. Vlak hierna was er tegenslag voor linksback Rick van Beuningen die zwaar geblesseerd naar de kant moest. Leones kreeg voor rust nog een kansje na een snelle uitbraak via Bram Kooijmans en Luke v.d. Ven maar de bal verdween voorlangs. Eindhoven dat via de omschakeling gevaarlijk probeerde te worden kwam tot weinig echte kansen en kon de defensie van Leones in de eerste helft niet verrassen. Toch kwam Eindhoven nog op gelijke hoogte toen Gino de Wijs wel behoorlijk vrij aan kon leggen voor de schot dat hij onhoudbaar binnen krulde.

Na rust werd het spel van Leones er niet beter op. De opbouw bleef slordig en Eindhoven kwam er steeds vaker gevaarlijk uit. De kansen die Leones wist te creëren werden door de defensie van Eindhoven onschadelijk gemaakt. Na bijna een half uur in de tweede helft kwam Eindhoven op voorsprong toen de defensie van Leones een bal wel heel knullig terugspeelde. Doelman Noud Koppers wist de bal net voor de lijn nog tegen te houden maar Ferd Pasasribu had geen moeite de rebound binnen te werken. Leones ging nu vol op de aanval spelen maar werd nauwelijks echt gevaarlijk en kreeg in de slotfase uit een counter nog de 3-1 te incasseren ingeschoten door Gino de Wijs.

Door dit verlies staat Leones nu 8e, maar de verschillen zijn heel klein. Zaak is nu om de negatieve reeks te doorbreken. Zaterdag speelt Leones een bekerwedstrijd bij DVE/Trajanus in Nijmegen. Die wedstrijd begint om 14.00 uur. Op zondag 24 november wordt de competitie hervat met een thuis wedstrijd tegen hekkensluiter Best Vooruit, ook deze wedstrijd begint om 14.00 uur.