DSZ 1 verliest thuis van UHC 1

DSZ heeft geen vervolg kunnen geven aan de mooie reeks van de afgelopen weken. In een thuiswedstrijd trok UHC na 90 minuten aan het langste eind. Een verdiende overwinning omdat DSZ op teveel momenten niet thuis gaf in deze wedstrijd.

Na 7 minuten kreeg Paul van Hees de handen nog op elkaar van het publiek na een redding met een fraaie duik. Hiermee voorkwam hij een snelle achterstand. Maar helaas voor hem werd hij een minuut later tocht gepasseerd. Een snelle counter werd door UHC goed afgerond. Even later had Stijn 't Jong een kans om met het hoofd te scoren. Helaas gaat de bal net over. Na 17 minuten wordt het alweer 0-2 voor UHC. Een vrije trap wordt door de keeper niet klemvast gepakt waardoor de veel scorende spits van UHC eenvoudig van dichtbij kan inschieten. Hierna volgt een periode waar DSZ zijn mouwen opstroopt en duidelijk aandringt op de goal van UHC. Er volgen kansen voor Boudewijn de Kadt met een halve volley die over gaat en een schot dat door de keeper wordt gepakt. Een schot van Maarten van Dreumel gaat via een been over. Bram van Baren kopt op aangeven van Marc van Sommeren net over. En als laatste wordt een schot van Thijs van Dreumel geblokt dat weer leidt tot een van de vele corners in de slotfase van de eerste helft. Thijs werd ook nog onreglementair in het strafschotgebied gevloerd maar de scheidsrechter zag hierin geen penalty! De laatste kans in de slotminuut was voor UHC, na een mooie aanval wordt de bal wat onbeholpen over geschoten.

Al snel in de tweede helft lijkt UHC de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Een verdedigingsfout van DSZ waarbij de bal achterin niet wordt weggewerkt leidt uiteindelijk tot de 0-3 achterstand. De spanning kwam 5 minuten later toch weer wat terug. Jasper van Dreumel gaat op rechts goed door maar weet geen medespeler te vinden, hij stond er voorin alleen voor en ronde keurig af. Na deze 1-3 krijgt DSZ weer een beetje vertrouwen maar de kansen die volgen zijn niet scherp genoeg. Het spel is gehaast en er zijn te weinig goede opbouwende combinaties. UHC houdt relatief makkelijk stand en ze komen zelf ook regelmatig in een positie om het DSZ moeilijk te maken. Bij een ervan is het Luuk Derks die met een perfectie sliding redding brengt. In blessuretijd vallen er nog 2 doelpunten. Eerst maakt UHC er 1-4 van en direct daarna scoort Dennis Janssen de 2-4. Na een inworp neemt hij de bal mee de zestien meter in en weet hij zich door de defensie te wurmen en de keeper te passeren. DSZ verliest van een sterker UHC of van een mindere dag van het eigen team. Het zou beide kunnen. Volgend weekend geen programma en de week daarop volgt de uitwedstrijd tegen koploper RODA'28.

Eindstand: DSZ 1 - UHC 1 2 – 4