Wie heerst over Bokkenrijk?

Algemeen

Druten – De harten van carnavalminnend Maas en Waal slaan met de dag sneller. Als de elfde van de elfde nadert begint het bloed van de ware carnavalisten te bruisen en te borrelen. Her en der maken carnavalsverenigingen hun nieuwe opperheersers bekend. Ook De Blauwe Bok staat aan de vooravond van de prins(es)bekendmaking.

16 november aanstaande is het zover, dan wordt tijdens een spetterende avond duidelijk wie komend jaar de scepter zwaait over de blauwe bokken en geiten.

De huidige opperbok, Prins Stefan d'n Urste, doet troonsafstand, maar maakt kans de steek ook in 2020 te mogen dragen. De andere kandidaten zijn:

1.Alwin Stevens

Feestvierder pur sang. Al 12 jaar getrouwd met (zwemjuf) Inge en trotse papa van Liz, Wes en Don. Is net toegetreden tot de raad van 11, maar zou hij meteen voor het hoogst haalbare willen gaan?

2.Anke van der Zandt

Maakt onderdeel uit van het, met pronkzittingen, gevreesde duo "De Vrolijke Froalie". Rap van tong die ook nog eens messcherp kan zijn. Als hobby's lezen, eten, gezellige dingen doen, maar vooral vakantie. Getrouwd met Sander van der Zandt die ook kandidaat is.

3.Jochem Lowiessen

Een man die al vele functies heeft bekleed binnen de Blauwe Bok. Was in 2007 Jeugdprins, voorzitter van de Orde van Oud Jeugdprinsen en nu voorzitter van de jeugdcommissie. Zou deze 24 jarige alleskunner nu voor de eretitel gaan?

4.Danny van Dijk

Samen met vrouw Chris en hun kinderen Bram en Sanne vieren zij al jaren carnaval met de Kouwe Kletsers, maar afgelopen jaar heeft Danny mogen rondsnuffel binnen de Blauwe Bok als adjudant van Prins Stefan. Nu dan maar voor het echie?

5.Janneke Perlo van de Klok

Draagt al jaren haar steentje bij met carnaval van c.v. De Blauwe Bok, want als saxofonist van de Free Style Herrie Kapel heeft ze niet alleen vaak het hoogste woord, maar ook de hoogste toon. Dit jaar ook de hoogste titel?

6.Jörgen Damman

Deze trotse papa, van 2 schatten van kinderen, is werkzaam binnen de gemeente Druten. Gaat in zijn vrije tijd graag op vakantie of een biertje drinken. Tevens is Jörgen lid van de vrijwillige brandweer van Druten.

7.Martijn van Sonsbeek

Samen met Jolanda trotse ouder van een zoon en dochter en werkt met vader Willie in hun loodgietersbedrijf. Een hobby van hem is koperslagwerken en oude ambachten met lood, koper en zink. Stappen en lekker naar de kroeg gaan is hij ook niet vies van. Houd ook van voetbal en met name Feyenoord (een man met voetbalverstand dus!). Komt uit een echte carnavalsfamilie: zijn opa, vader en zus gingen hem voor als Prins(es).

8.Frederike Beijnes

Deze veelzijdige mama van 41 lentes jong, besteed heel veel tijd aan het verenigingsleven. Vrijwilligster bij DIO'30 maar ook bij c.v. De Blauwe Bok steekt ze graag haar handen uit de mouwen. Was hofdame bij Prins Willem d'n Urste , maar vele zullen haar ook kennen van een van de vele optredens van het duo vrolijk verdriet.

9.Boy de Swart

De Blauwe Bok viert dit jaar weer carnaval in café de Gouden Leeuw, dus wat is er dan mooier als de uitbater de Opperheerser van Druten zal zijn? Met deze Prins zal het bier rijkelijk vloeien.

10.Sander van de Zandt

Vader van 1 zoon en 2 dochters. Getrouwd met Anke, welke ook op de kandidatenlijst staat…. Heeft al 2 snuffelstages achter de rug in de hofhouding van zowel Prins Michel d'n Urste als Prins Erik d'n Urste. Heeft dit wellicht naar meer gesmaakt?

Natuurlijk zullen de dansmariekes op deze avond weer een aantal van hun prachtig ingestudeerde dansen laten zien. Muziek en sfeer worden gemaakt door DJ TjopTjopen en de muzikale trots van de vereniging; de Free Style Herrie Kapel. De Prinsverkiezing wordt gehouden op zaterdag 16 november in d'n Bogerd. Het programma begint om 20:00 uur. Zaal is geopend vanaf 19:30 uur en de entree is gratis.