Afbeelding
Foto: Henk van Coolwijk

Bingo op de camping

Algemeen

DREUMEL - Afgelopen weekend voerde toneelvereniging Durvuttis het blijspel van Evelien Evers op: 't is weer bingo op de camping. Ook komend weekend wordt het spel nog twee keer opgevoerd.

Durvuttis speelt dit jaar niet in een woonkamer of keuken, maar op de camping. Gewoon een gezellige familiecamping met een eigen winkel en bingo op vrijdagavond. Een en al plattelandse gemoedelijkheid zul je denken. Maar wat gebeurt er wanneer er verschillende mensen tegelijkertijd op deze plaats bij elkaar komen die, op z'n zachtst gezegd, nogal uiteenlopende opvattingen hebben over alles wat je maar kunt bedenken. Veel tegenstellingen en onbegrip dus. Niet alleen over de dagelijkse dingen maar ook botsende karakters, onvoorstelbare relaties, verveling en drankmisbruik. Een heftige confrontatie tussen stedeling en plattelander wordt geportretteerd waar modern levende mensen tegenover de conservatieve opvattingen van een gefrustreerde uitgerangeerde plattelander komen te staan. Trouw en liefde ontbreken echter ook niet. Je zult versteld staan hoeveel geduld en vergevingsgezindheid sommige van de campinggasten kunnen opbrengen.

Informatie en kaartjes
Bingo op de camping is nog te zien op 1 en 2 november in Zaal 't Centrum, Rooijsestraat 48, Dreumel. Kaartjes via info@durvuttis.nl.

Afbeelding
Afbeelding