De beloonde initiatieven.
De beloonde initiatieven. Foto: Gemeente WMW

Vijf initiatieven in West Maas en Waal beloond met geld

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - Vijf initiatieven uit de gemeente West Maas en Waal krijgen ieder 750 euro omdat hun ideeën de leefbaarheid en de samenredzaamheid verbeteren.

Wethouder Bert van Swam is zeer enthousiast: 'Geweldig om te zien dat inwoners iedere keer weer met zulke mooie initiatieven komen om onze dorpen leefbaar te houden.'

Het geld gaat naar activiteitengroep Leeuwse Veld voor een Halloweenfestiviteit. Deze vindt plaats op 26 oktober. De organisatie van de Lauwse Dorpsquiz krijgt ook geld voor de eerste dorpsquiz in Beneden-Leeuwen op 15 en 29 november 2019.

Het Oranje-comité Dreumel besteedt het geld aan een groot Dorpsontbijt in Dreumel op 26 april 2020 rondom Koningsdag. De activiteitencommissie Dreumel gebruikt het geld voor het doorkomstfeest van de Spaanse La Vuelta op 15 augustus 2020.

Voor het verbeteren van de samenredzaamheid krijgt de werkgroep Sociale Samenhang Maasbommel van Dorpsplatform Hanzestad Maasbommel 750 euro voor ontmoetingsactiviteiten voor ouderen.

Inwoners, groepen en vrijwilligersorganisaties kunnen tot en met 31 januari 2020 aanvragen indienen voor de eerste ronde van 2020. De gemeente beoordeelt de initiatieven onder meer op ontmoeten, gezonde leefstijl, bewegen en vernieuwing. Bestaande activiteiten en/of uitbreiding hiervan komen niet in aanmerking voor een beloning. Meer informatie: www.westmaasenwaal.nl.

Door Patrick Huisman