Afbeelding
Foto: Wil van den Buijs

Zilveren jubileum fotoclub 'Contrast'

Algemeen

DRUTEN – 'Contrast', een vereniging van hobby-fotografen viert dit jaar het zilveren jubileum. Hoewel er geen groot feest op het programma staat, heeft het jaar wel een feestelijk tintje. Er zal voor de leden een interessante workshop zijn en er wordt een expositie gehouden. Eerder deze maand was Contrast gastheer voor de 350 bezoekers van de Bondsfotowedstrijd.

De fotoclub heeft 25 actieve leden, die eens per drie weken bij elkaar komen en twee keer per jaar op stap gaan om samen foto's te maken. Op de clubavonden is er altijd een programma, dat voortkomt uit de interesse van de leden. 'We wisselen onderling veel kennis uit, verzorgen lezingen en we hebben samen veel plezier. Dat zijn voor mij waardevolle aanvullingen op mijn foto-hobby', aldus Wim Arts, een van de bestuursleden.
In maart werd de Bondsfotowedstrijd georganiseerd. Dit is een wedstrijd voor alle fotoclubs, die zijn aangesloten bij de landelijke fotobond. Aan de jury de taak om uit de 1640 inzendingen de beste foto's te selecteren.

Een prijs bleef dicht bij huis, want Wil van den Buijs, een van de leden, wist een bronzen ster te bemachtigen. Deze foto en die van andere leden worden vanaf 1 april tot en met 31 mei geëxposeerd in D'n Bogerd te Druten. De foto's zijn te bezichtigen tijdens de openingstijden van D'n Bogerd. De toegang is gratis. Meer informatie via: alfons@contrast-fotoclub.nl.