Afbeelding
Foto: Chantal Roest

Maas en Waal Reut dit jaar in Horssen

Algemeen

HORSSEN - De Maas & Waal Reut trekt dit jaar op maandag 4 maart vanaf 13.00 uur door Horssen. Het thema dit jaar: Kwaliteit gaat boven kwantiteit.

De organisatie is dit jaar in handen van carnavalsverenigingen De Streupers uit Horssen en de Vrolijke Golf uit Deest. Dit doen ze samen voor de 14e keer.

Kwaliteit gaat boven kwantiteit
Tot en met 28 januari kan worden aangemeld voor de Maas en Waal Reut via www.optochtenmaasenwaal.nl. De organisatie streeft naar een mooie optocht met kwalitatief fraaie creaties boven een lange optocht. De wagens zullen vooraf worden beoordeeld. Dit jaar zal extra gelet worden op het aantal geluidsboxen en waar deze op de wagen opgesteld staan. Een geluidsboxenmuur achterop de wagen zal niet toegestaan worden. De voorwaarden waaraan de praalwagens moeten voldoen staan uitgebreid gemeld op de site www.optochtenmaasenwaal.nl. De beoordeling van de wagens gebeurt op 16 en 17 februari. Na deze keuring krijgen de inschrijvers zo snel mogelijk bericht of ze aan de Reut mogen deelnemen. Hierna kan het inschrijfgeld overgemaakt worden op rekeningnummer NL60 RBRB 0827 4020 66 t.n.v. Stichting Maas&Waal Reut. Het inschrijfgeld voor een wagen bedraagt € 25,-. Voor loopgroep is dit € 15,- hetgeen meteen na inschrijving overgemaakt kan worden. Individuelen kunnen gratis deelnemen.

Prijsuitreiking
Een deskundige jury beoordeelt op 4 maart alle deelnemers. Na afloop van de Reut zal in de sportzaal achter dorpshuis De Horst de prijsuitreiking plaatsvinden door de waarnemend burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld. Er zijn fraaie geldprijzen te verdienen. De eerste prijs bij wagens is € 250,-; bij loopgroepen € 100,- en individueel € 50,-. De prijzen zijn gesponsord door plaatselijke bedrijven.

Meer informatie
Informatie over de aanrijroute naar Horssen voor deelnemers, alsmede de route van de optocht door Horssen staan vermeld op: www.maasenwaalreut.nl. of mail naar: info@maasenwaalreut.nl.