Burgers en politiek samen in actie op motiemarkt

Algemeen

BEUNINGEN – Het gemeentehuis in Beuningen was donderdagavond het toneel voor de zogenaamde 'Motiemarkt'. De markt stelde burgers in staat om ideeën voor de gemeente te delen met raadsleden. Volgens de gemeente is de motiemarkt een creatieve manier om burgers dichter bij de besluitvorming van de raad te betrekken.

Een aantal plannen werd gepresenteerd door inwoners van de gemeente. Een idee was bijvoorbeeld om meer hondenspeeltuinen en -uitlaatplekken aan te leggen, omdat er volgens de bedenkster een tekort is. Dit idee presenteerde ze samen met een hondenmascotte. Ook werd het idee opgeworpen om een Roze Dag in Beuningen te organiseren en werd het plan gepitcht om een 'uitnodigende beweegplek' in de uiterwaarden bij het Dijkmagazijn aan te leggen. Hier zouden boomstronken als speelmateriaal kunnen functioneren.

Moties
De presentaties werden opgevolgd door gesprekken met de raadsleden. mNa de gesprekken werd er gestemd op welke ideeën op 6 november in de gemeenteraad worden ingediend. De uitslag resulteerde in een gelijkspel tussen de plannen Roze Dag Beuningen en Uitnodigende Beweegplek. Beide zullen in de raad behandeld worden.