Keet (midden) omringd door bevriende modellen in haar collectie.
Keet (midden) omringd door bevriende modellen in haar collectie. Foto: Marion Arts

Fashion & Flower weekend bij Made by Keet in Druten

Algemeen

DRUTEN - Keet Schiks-Schoenmakers maakte vier jaar geleden haar droom waar door een eigen modelabel te beginnen. Made by Keet groeide in korte tijd uit tot een begrip, waarbij het sfeervolle naaiatelier in Appeltern uit haar voegen barstte. Begin deze maand nam 'Keet' haar intrek boven Natuurlijk Bloemen van Marieke, aan de Hogestraat in Druten.

In haar naaiatelier is de Puiflijkse écht op haar plek. Onder het label 'Made by Keet' ontwerpt ze authentieke, kleurrijke en bijzondere mode items voor dames. Stuk voor stuk unieke en handgemaakte producten, ontstaan uit passie, voortgebracht uit vakmanschap en verfijnd met haar liefde voor mode.
De kracht van haar succes? 'Het gebruik van fijne, mooie materialen, gecombineerd met unieke stof- en kleurcombinaties. Dat zorgt voor items die onderscheidend zijn, zonder te overdrijven', licht ze toe. De collectie omvat vooral jurkjes, rokken en tops; vrouwelijke kledingstukken, die vooral draagbaar moeten zijn. In de nieuwe winkel is ook ruimte voor een aantal collecties van andere merken. 'Uiteraard sluiten die qua stijl en kleur naadloos aan bij mijn eigen lijn.' Overigens biedt Keet klanten ook de mogelijkheid een bepaald kledingstuk op maat te laten maken, in een stof naar keuze.

Authentiek en creatief

Haar nieuwe atelier, boven Natuurlijk Bloemen van Marieke, past haar als een jas. 'Het voelde meteen goed toen ik hier de trap op kwam. Bovendien sluit mijn collectie perfect aan bij de sfeer die Marieke met haar winkel uitdraagt. We houden beiden van kleur, en vullen elkaar aan op het gebied van authenticiteit en creativiteit. Het zou me niks verbazen wanneer we samen tot nieuwe ideeën komen', aldus Keet.

Eén idee is reeds geboren, het Fashion & Flower weekend, dat aanstaande vrijdag start. Gedurende drie dagen is er in en rond het pand van alles te beleven op het gebied van mode en wonen. 'Iedereen kan het nieuwe atelier komen bekijken, de sfeer proeven in beide winkels, en kennismaken met de trends en collecties van dit najaar. Elke dag zijn er modeflitsen te zien, waarbij de modellen zich, in tegenstelling tot een traditionele modepresentatie, tussen het publiek begeven. Het wordt een weekend vol beleving, gezelligheid, een ongedwongen sfeer en aandacht voor de klant.'
Made by Keet is elke donderdag, vrijdag en zaterdag geopend vanaf 09.30 uur. Op vrijdagavond is er koopavond tot 20.30 uur. Tijdens het Fashion & Flower weekend is de winkel ook op zondag geopend, van 12.00 tot 17.00 uur.
Modeflitsen zijn te zien op vrijdag om 19.00 uur, op zaterdag om 11.00, 13.00 en 15.00 uur, en op zondag om 13.00 en 15.00 uur. Daarnaast kan men rondkijken in beide winkels en genieten van een hapje en drankje.