Afbeelding
Foto: Bergharense Wandel2Daagse

Bergharense Wandel2Daagse

Algemeen

BERGHAREN - Op zaterdag 29 en zondag 30 september vindt in Bergharen de zesde Bergharense Wandel2Daagse plaats. De wandelaars kunnen zowel op zaterdag als op zondag kiezen uit een afstand van 5, 10 of 20 kilometer.

De routes voeren grotendeels over onverharde, natuurlijke paden tussen Bergharen, Hernen, Leur en Horssen. De ideale manier om te ontdekken hoe mooi het is in deze streek. Het bijzondere aan de tweedaagse is dat er onderweg aandacht is voor de natuur en voor oude, historische gebouwen die aan de routes liggen, zoals het Nederlands Hervormd kerkje uit de vijftiende eeuw dat op beide dagen open is voor een bezoekje. Op zondag voeren de 10 en 20 km route langs de Hernense beltkorenmolen die ook bezocht kan worden en die speciaal de wieken laat draaien. De wandelroutes voeren op zaterdag langs de Nieuwe en de Oude Wetering, richting Horssen, via de Berg van Bergharen en de Groene Heuvels en dan weer terug naar de Zandloper. Op zondag wandelen de lopers via Hernen, Leur en het Leurse Bos weer terug naar de Zandloper. Onderweg wordt ook nog een appeltje voor de dorst uitgedeeld. Er is genoeg horeca onderweg om uit te rusten en wat te eten en/of te drinken.

Start, finish en inschrijfgeld

Start en finish zijn zowel zaterdag als zondag bij De Zandloper, De Weem 1 in Bergharen. Alle wandelaars kunnen starten vanaf 8 uur. De 20 en 10 km starten tussen 8.00 – 13.00 uur en de 5 km tussen 8.00 en 14.00 uur. Voor alle afstanden is de tijd van binnenkomst uiterlijk 16.00 uur. Bij de start krijgt iedereen een routekaart mee. Langs de route staan diverse controle- en afstempelposten. Ook dit jaar is er weer een vaantje te verdienen voor iedereen die beide dagen heeft uitgewandeld. Het inschrijfgeld bedraagt per persoon 4 euro, ook als je maar één dag meeloopt. Voor kinderen onder de twaalf jaar is het 2 euro per persoon. Leden van de Koninklijk Wandel Bond Nederland krijgen 1 euro korting. De wandeltweedaagse wordt vermeld op de site van de KWBN.

Kunst- en Nijverheidsfair Bergharen

Dit jaar valt de Bergharense Wandel2Daagse samen met de Kunst- en Nijverheidsfair Bergharen die dan ook in De Zandloper wordt gehouden. U kunt daar de mooiste dingen bewonderen en kopen: poncho's, mutsen, sjaals, kussens,woondecoratie en kleine kraamcadeautjes, maar ook vogelhuisjes en herfstkransen of glas- en keramiekkunst en lekkere huisgemaakte jammen. De opbrengst van de handwerken is voor het kerstdiner van De Zonnebloem.