Een eerdere editie van de SamenLoop voor Hoop in Veldhoven.
Een eerdere editie van de SamenLoop voor Hoop in Veldhoven. Foto: Ruben Eshuis

Vier het leven tijdens de SamenLoop voor Hoop

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Het evenemententerrein bij De Wiel in Beneden-Leeuwen staat komend weekend in het teken van de SamenLoop voor Hoop. Een 24 uur durend evenement, waarvan de opbrengsten naar KWF kankerbestrijding gaan. Het is een weekend vol ceremoniële en emotionele momenten, maar tegelijkertijd een feestje, met eten, drinken, kraampjes en muziek, om het leven te vieren. 

Dat er veel animo is voor het evenement blijkt wel uit het aantal deelnemers, laat Charlot Picavet namens de organisatie weten. Aan de SamenLoop voor Hoop doen 665 deelnemers mee en aan de KinderLoop 150. Het doel van alle deelnemers is om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het KWF. De diverse teams hebben de afgelopen tijd acties gehouden om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Ook tijdens het evenement worden er veel acties gehouden.
Hoewel dit evenement voor veel mensen emotioneel is, staat de SamenLoop voor Hoop ook vooral in het teken van het vieren van het leven. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd bij De Wiel om te komen genieten van een spectaculair programma met optredens van onder andere Rutger van Barneveld, popkoor Enjoy en dj Matte Frazzie.
De openingsceremonie is zaterdag 15 september om 12.00 uur. Aansluitend zijn er diverse optredens. Om 14.00 uur is de opening van het Kinderplein en van 16.00 tot 17.00 uur is de KinderLoop, met medewerking van Just Dance. In de avond zijn er optredens van onder andere dj Stan van Ooijen, Gebroeders Rossig, de band Don't Look Back en Happy Ouwer. Van 22.30 tot 23.00 uur is de Kaarsenceremonie, waarbij alle persoonlijke kaarsenzakken, met de namen van dierbaren, verlicht zullen zijn.

Tussen 23.00 uur en de volgende ochtend 08.00 uur blijven alle teams lopen en is er achtergrondmuziek te horen. Vanaf 08.00 uur zorgen dj Gerard van Avezaath, koor Trug in de tèd en The Melody Players voor de muzikale omlijsting. Om 12.00 uur is de slotceremonie en wordt het totaalbedrag bekendgemaakt door Jochem van Gelder. Meer informatie en het programma staan op demaasenwaler.nl of Facebook/Samenloop voor Hoop Beneden-Leeuwen 2018.