Afbeelding
Foto: Ger Loeffen

Kwart miljoen voor verduurzaming vrachtwagens Beuningse Plas

Algemeen

BEUNINGEN - In het nieuwe contract van de gemeente Beuningen met het ontzandingsbedrijf Boskalis is een kwart miljoen euro gereserveerd voor verduurzaming van de vrachtwagens die het
zand van de Beuningse Plas gaan vervoeren. Dat staat in een notitie van het Nijmeegse college van B&W aan de gemeenteraad van Nijmegen.

Een van de mogelijkheden is om vrachtwagens te gebruiken die rijden op LNG. Dit gas is relatief schoon, maar geldt wel als fossiele brandstof.

In de raming van de gemeente Beuningen is ook 500.000 euro opgenomen voor een ongelijkvloerse oplossing voor fietsers voor de kruising van de zandwagens met de snelfietsroute langs de Nieuwe Pieckelaan. Wel kijkt Beuningen ook nog naar goedkopere, maar veilige alternatieven. De verkeersveiligheid van onder andere scholieren wordt belangrijk gevonden. Verkeerskundigen van Beuningen en Nijmegen overleggen hierover momenteel met Boskalis, zo staat te lezen in de notitie.

Ook vermeldt de notitie dat de bewoners van de Jonkerstraat in Weurt nu al geluidsoverlast ondervinden door het vele verkeer, zoals hardrijdende vrachtwagens en zeer hard rijdend autoverkeer in de avonduren. Deze bewoners ervaren een stapeling van overlast, aldus de notitie. Er wordt ook een schatting gemaakt van de totaal af te voeren hoeveelheid zand en grind uit de afgraving Beuningse Plas. Dat komt neer op liefst 16.000.000 ton.

Via mediapartner RN7.