Waarnemend burgemeester West Maas en Waal benoemd

Algemeen


WEST MAAS EN WAAL - Corry van Rhee-Oud Ammerveld is benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente West Maas en Waal.

Het ambt van burgemeester in de gemeente West Maas en Waal is per 16 juni 2017 vacant na afscheid van burgemeester Thomas Steenkamp. De commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, Clemens Cornielje, heeft in goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad West Maas en Waal besloten tot het benoemen van een waarnemend burgemeester tot aan de kroonbenoeming van de nieuwe burgemeester (verwachting voor kerstreces 2017). De commissaris van de Koning heeft Van Rhee-Oud Ammerveld tot waarnemend burgemeester van de gemeente West Maas en Waal benoemd met ingang van 19 juni 2017. De beëdiging heeft plaatsgevonden op 19 mei 2017.

Corry van Rhee-Oud Ammerveld (60 jaar, lid van de PvdA, wonende in Tiel) is sinds november 2009 wethouder in de gemeente Tiel. In deze periode is zij als voorzitter onder andere actief (geweest) bij de stuurgroep Logistieke Hotspot Rivierenland, industrieschap Medel, Werkzaak (organisatie werk en inkomen) en Lander (uitvoeringsbedrijf voor de wet sociale werkvoorziening). Voor haar wethouderschap was zij acht jaar actief als raadslid voor de PvdA in Tiel, waarvan vier jaar als fractievoorzitter. Van 2003 tot 2009 was mevrouw Van Rhee consultant/interimmanager bij BMC werkzaam bij onder andere de gemeenten Utrecht, Alphen aan de Rijn en Amsterdam. Hiervoor was zij werkzaam als adjunct-directeur Vluchtelingen en Nieuwkomers Rivierenland. Van Rhee startte haar loopbaan bij de gemeentepolitie in Den Haag en Dordrecht.

Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning.