Afbeelding

Beuningen maakt weer plannen voor Asdonck-terrein

Algemeen

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen heeft aan twee architecten gevraagd om samen een plan te maken voor het Asdonck-terrein in Beuningen. De architecten Wil Janssen en Pieter Oosterhout zijn beide vlakbij het terrein geboren en getogen, zo meldt wethouder Piet de Klein.

De afgelopen 25 jaar zijn vele pogingen gedaan om te komen tot een goed plan voor het Asdonck-terrein. Om verschillende redenen is dat nooit gelukt. Het Asdonck-terrein is een toplocatie. Het ligt naast het winkelcentrum en heeft aan de noordkant veel groene omgeving. Met de bus ben je in 15 minuten in het centrum van Nijmegen.

De architecten hebben vanuit de gemeente meegekregen, dat het gebied een parkachtige omgeving moet worden met woningen. Ook moet het logisch aansluiten bij het centrum van Beuningen. Verder krijgen de architecten veel vrijheid. Wel staat vast dat er geen kantoren, winkels, sporthal of zwembad moeten komen. Horeca met een terras zou bijvoorbeeld wel passen.

Dit voorjaar en zomer wordt gewerkt aan de eerste schetsen. Het zal waarschijnlijk enkele jaren duren voordat de eerste woningen kunnen worden gebouwd. Beuningen mag van de provincie jaarlijks maar een beperkt aantal woningen bouwen.

Via mediapartner RTV Totaal voor Maas en Waal.