Afbeelding

Beuningen heeft overschot bedrijventerreinen en kantoren

Algemeen

BEUNINGEN - In Gelderland is er een overschot aan bedrijventerreinen, kantoren en perifere detailhandelslocaties. Daarom krijgt een deel van deze terreinen en kantoren de komende jaren een andere bestemming. Dit heeft voor de gemeente Beuningen relatief weinig financiële consequenties.

De regio wil vraag en aanbod vanaf 2020 weer in evenwicht hebben. De betrokken gemeenten en de provincie zijn in overleg om dit te realiseren. Ruim 5 hectare op bedrijventerrein de Schoenaker in Beuningen krijgt de komende jaren waarschijnlijk een nieuwe bestemming. Daarvan is slechts een halve hectare in bezit van de gemeente. Wat er met de Schoenaker ook gebeurt, het heeft voor Beuningen financieel weinig gevolgen. De gemeente heeft dit bedrijventerrein in het verleden al afgeboekt.

Als megastore Van Cranenbroek zich wil vestigen op het Bull-terrein aan de Van Heemstraweg in Beuningen, dan zullen ze met minder genoegen moeten nemen dan hun oorspronkelijke plan. Het college van B&W schrijft aan de gemeenteraad: "Een verruiming van de mogelijkheden op de locatie Bull om de gevraagde vestiging van Van Cranenbroek te realiseren, lijkt ons niet mogelijk." Het college gaat met het bedrijf overleggen wat zij nu verder van plan zijn.

Via mediapartner RTV Totaal voor Maas en Waal.