Afbeelding
Bron: Google Maps

Beuningse wethouder wacht op uitsluitsel Van Cranenbroek

Algemeen

BEUNINGEN - De Beuningse wethouder Hans Driessen hoopt nog deze maand uitsluitsel te krijgen van megastore Van Cranenbroek. De vraag is of zij bereid zijn hun filiaal in tweeën te splitsen: een deel op het Bull-terrein en een ander deel in het centrum van Beuningen.

Dat is nog de enige mogelijkheid voor Van Cranenbroek om zich te vestigen in Beuningen. Eigenlijk willen ze één grote megastore op het Bull-terrein, maar provincie en buurgemeenten geven daar geen toestemming voor. Driessen heeft geen idee of Van Cranenbroek akkoord gaat, zo zei hij dinsdagavond in de raadscommissie Ruimte.

De gemeente hoopt dat Van Cranenbroek zich alsnog in Beuningen zal vestigen, maar dan dus op twee verschillende locaties. Volgens een woordvoerster is de gemeente in principe bereid om het bestemmingsplan voor het centrum aan te passen, als het nodig zou zijn om extra winkelruimte te creëren voor Van Cranenbroek. Een andere mogelijkheid is het huren van winkelruimte binnen de bestaande bebouwing, aldus de woordvoerster.