DIO'30 en SCH scoren niet en spelen met 0-0 gelijk

DRUTEN - Het is DIO'30 afgelopen weekend wederom niet gelukt om een wedstrijd te winnen. Voor de vierde keer in 6 wedstrijden werd er niet gescoord. Tegenstander SCH kon ook niet overtuigen en zo bleef het bij 0-0.

Glenn Dibbets was vorige week geblesseerd uitgevallen en was ook vandaag niet inzetbaar. Zijn plek in de defensie werd ingenomen door jeugdspeler Willem Vos die probleemloos overeind bleef op dit niveau en een goede wedstrijd speelde. SCH had 1 punt meer dan DIO'30, dus het was belangrijk om vooral niet te verliezen. Dat is dan ook gelukt waardoor het verschil 1 punt blijft. DIO'30 had het betere van het spel en probeerde ook te voetballen. Grote kansen leverde dit echter over de gehele wedstrijd gezien niet op. De wedstrijd begon wat later omdat de scheidsrechter te laat arriveerde op het Nijmeegse sportpark. Het eerste gevaar van DIO'30 kwam na ruim 10 minuten, maar een kopbal van Davy van Verseveld leverde niet meer op dan een corner. Daarna was er even een fase waarin SCH de aanval zocht. Het mocht ook een vrije trap net buiten het strafschopgebied nemen die door Sagall Hertog over werd geschoten. Even later aan de andere kant schoot Arthur van de Eeckhout de bal in handen van doelman Jaap van Ojik.

Na ongeveer een half uur spelen was er een blessurebehandeling voor Bas Bakker, maar de aanvoerder van DIO'30 kon daarna toch de wedstrijd voortzetten. De eerste kans na het korte oponthoud was voor SCH. Atilla Ercan kon na een actie schieten maar Nick Degen kon de bal simpel pakken. De doelman aan de andere kant leek zich bijna te verslikken bij een terugspeelbal toen Niek Vriesema druk probeerde te zetten maar dit leverde behalve een hachelijk moment verder geen kans op. Niek Vriesema zag later een inzet worden geblokt uit een voorzet van Sam Jacobs. Een paar minuten later strandde een vrije trap van Davy van Verseveld in de muur en de rebound van Jan Willem Jeurissen werd gepakt door Jaap van Ojik. Ook SCH was nog even gevaarlijk. Een schot van Atilla Ercan leverde de thuisploeg een corner op en daar uit kopte Gino Berhito naast. De laatste kansen van de eerste helft waren voor DIO'30. Een schot van Jan Willem Jeurissen werd door Jaap van Ojik gekeerd en daarna werd een uithaal van Niek Vriesema gekeerd. De tweede helft begon met gevaar voor SCH maar daarna probeerde DIO'30 druk te zetten en de aanval te zoeken. Een schot van Sam Jacobs ging naast en even later werd de aanvaller vervangen doro Franco Kleinschiphorst. Hatim El Hatri kreeg namens SCH een kans maar ook nu weer had Nick Degen weinig moeite om de bal te pakken. Arthur van den Eeckhout leek aan de andere kant een riante mogelijkheid te krijgen. Het schot ging echter over en er werd ook gevlagd voor buitenspel. Hati El Hatri schoot aan de andere kant naast en in het laatste half uur was het eigenlijk alleen nog DIO'30 dat door aan te vallen voor gevaar probeerde te zorgen. Dat werd echter meerdere malen onderbroken door blessurebehandelingen en verdere vertragingen van SCH. Ook speelde de thuisploeg veel op het randje van het toelaatbare wat lang niet altijd goed werd beoordeeld door de scheidsrechter.

DIO'30 trainer Stefan Hoogsteder probeerde met het inbrengen van Dani Bloemberg voor Niek Vriesema wat te forceren. Ook Bob Stevens kwam later nog in het veld voor Arthur van den Eeckhout, Ondanks een overwicht kwamen er weinig kansen voor DIO'30, maar achterin werd er niets weggeven. Mogelijkheden waren er met een vrije trap van Michel Falize die naast ging en bij het eerste balcontact a zijn invalbeurt kopte Bob Stevens uit een corner de bal over het doel. DIO'30 voerde de druk op de SCH defensie steeds verder op maar er kwam alleen nog een kopkans voor Bob Stevens en die ging voorlangs. In de blessuretijd mocht SCH wat corners nemen en een schot van Mustafa Güngör werd gekeerd. Na 5 minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het genoeg. Vreemd want alleen al de blessurebehandeling van Gino Berhito vlak voor tijd nam al meer tijd in beslag.

DIO'30 is door het gelijke spel niet verder in de problemen gekomen en heeft nog altijd 6 ploegen onder zich gehouden. Maar een overwinning zou meer lucht en ook het nodige zelfvertrouwen geven. Volgende week zondag komt SCE op bezoek dat de eerste 4 wedstrijden van deze competitie verloor maar de laatste 2 wedstrijden wist te winnen. Het is aan DIO'30 om aan deze reeks te stoppen door de 3 punten in Druten te houden. De wedstrijd op sportpark de Gelenberg begint om 14.30 uur.