Drie teams HCD eerste in voorcompetitie

DRUTEN - Drie teams van Hockeyclub Druten eindigen als eerste in voorcompetitie. Eén van die teams is meiden A1. Het team had de eerste vier wedstrijden van de competitie al met zeer overtuigende cijfers gewonnen. Afgelopen zaterdag stond HCOB op het programma. In de beginfase waren de ploegen - toch wel onverwachts - gelijk aan elkaar. Het duurde dan ook enige tijd voordat MA1 het eerste doelpunt scoorde. In de tweede helft liet HCOB zien dat het niet voor niets naar Druten was afgereisd. De stand kwam weer gelijk. Uiteindelijk was het toch de thuisploeg die aan het langste eind trok. Eindstand: 2-1.

Naast MA1 werd ook MA2 eerste in de poule. Het team stond een zeer spannende wedstrijd te wachten. Ze werden bij de oude nummer één Wageningen verwacht. Geheel onverwachts werd de wedstrijd zeer dik gewonnen: 1-5. Druten stond al heel snel met 0-2 voor. Het lukte de thuisploeg éénmaal te scoren, maar de Drutense meiden waren duidelijk beter.

Tot slot, MB1. Het team wist vier van de vijf wedstrijden te winnen, waarvan één zelfs met 0-12, en dit bleek genoeg voor de eerste plek. De laatste wedstrijd was die tegen Nijmegen. Ook bij deze wedstrijd duurde het lang voordat Druten wist te scoren. Ondanks het zeer goede spel, had het team moeite met het afronden van kansen. In de tweede helft kregen de dames meer ruimte en kon de voorsprong verder uitgebreid worden. Uiteindelijk resulteerde de wedstrijd in een 4-1 overwinning.

Over twee weken, zaterdag 29 oktober, starten alle jeugdteams van HCD weer in een nieuwe competitie.