Jubilarissen Ton Claessen (links) en Jan van Os.
Jubilarissen Ton Claessen (links) en Jan van Os. Tafeltennisvereniging W

Leden tafeltennisvereniging WTC vieren jubileum

Algemeen

WINSSEN - Tafeltennisvereniging WTC vierde onlangs het 40-jarig jubileum. Leden Ton Claessen (71) en Jan van Os (67) zijn lid vanaf het ontstaan van de club, en vierden dan ook hun 40-jarig lidmaatschap. Het jubileum ging gepaard met een gezellig samenzijn van de leden met hun partners, onder het genot van een drankje, een buffet en een (fiets)bezoek aan het Honigcomplex te Nijmegen.

Ton Claessen was destijds mede-initiatiefnemer van de Winssense tafeltennisvereniging en tevens jarenlang voorzittter. De oprichtingsvergadering vond plaats in de kantine van voetbalvereniging Roda '28 uit Winssen. Enkele weken erna werd Jan van Os lid van de club, en zag dus onlangs ook het 40-jarig lidmaatschap aan zich voorbij komen. Beide leden werden door de vereniging in het zonnetje gezet en ontvingen een oorkonde, trofee en een bloemetje. Claessen en Van Os spelen al jaren bij WTC in de Maas en Waalse tafeltenniscompetitie. Het team, inmiddels bestaande uit drie opa's, is samen ruim 205 jaar jong en wordt voor de grap ook wel 'Dreamteam' genoemd.

WTC is sinds de oprichting gevestigd in ontmoetingscentrum 'De Paulus' te Winssen. In de zaal kunnen zes á zeven tafels opgesteld worden. Ook kan gebruik gemaakt worden van de bar, waar de tafeltennissers na afloop samen nog iets kunnen drinken en/of eten. De huidige sponsor van WTC is Sander Duitman hoveniers, die de vereniging in 2012 nog heeft voorzien van nieuwe outfits. Mede ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum heeft de club onlangs nieuwe sporttassen gekregen, waarvoor zij zeer dankbaar is.

Interesse in de tafeltennissport? Kom gerust eens langs tijdens een training in De Paulus, op donderdagen vanaf 20.15 uur.