DIO'30 verspeeld punten tegen SV Milsbeek.
DIO'30 verspeeld punten tegen SV Milsbeek. Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 deelt punten met SV Milsbeek

MILSBEEK - DIO'30 is in de tweede uitwedstrijd van het seizoen niet tot scoren gekomen. Ook tegenstander SV Milsbeek, waar DIO30 in competitieverband nog niet eerder tegen speelde, wist het net niet te vinden, en zo bleef het bij 0-0.

Jan Willem Jeurissen was weer hersteld van zijn blessure en begon in de basis. Verder was het elftal hetzelfde dat ook in Beuningen aan de aftrap verscheen. Vanaf het begin ging de wedstrijd op en neer, al was DIO'30 wel de betere ploeg. Het probeerde op te bouwen terwijl de thuisploeg gokte op de counter. De eerste echte kans van de wedstrijd, afgezien van het gevaar dat DIO'30 probeerde te stichten, was voor SV Milsbeek. Kevin Adomeit schoot voor langs. Milsbeek was daarna ook iets meer in de aanval, maar DIO'30 kon het initiatief weer over nemen. Jan Willem Jeurissen leek in kansrijke positie te komen maar schoot in de handen van doelman Rene van der Greft. Een kopbal van Arthur van den Eeckhout, uit een voorzet van Franco Kleinschiphorst, ging na een half uur spelen naast het doel.

Een paar minuten later was er weer een kans voor SV Milsbeek, maar Nick Degen wist te redden. Daarna was er weer gevaar van DIO'30, waarna een aanval van de thuisploeg werd afgefloten wegens buitenspel. Dat de bal na het fluitsignaal nog in het doel verdween deed uiteraard niet meer ter zaken. DIO'30 speelde vrij slordig en leed vaak balverlies. In de slotfase van de eerste helft was er nog wel een goede mogelijkheid voor Franco Kleinschiphorst. Na een actie van Arthur van den Eeckhout bleef de bal net buiten het strafschopgebied liggen maar werd vervolgens toch naast geschoten.

DIO'30 probeerde in de tweede helft weer aanvallend te beginnen, maar de beste kans was voor SV Milsbeek. Nick Degen wist te redden, waardoor er wederom niet werd gescoord. DIO'30 kwam er moeilijk uit en als dat al het geval was dan bleef de defensie van de thuisploeg onder leiding van aanvoerder Bas Thijssen gemakkelijk overeind. Na een kwartier in de tweede helft kwam Sam Jacobs in het veld voor Franco Kleinschiphorst. Nadat er eerst drie goede kansen waren voor SV Milsbeek - Bas Thijssen schoot een vrije trap op de paal en Nick Degen wist een schoten van Kevin Adomeit en Onur Gencalioglu te pakken - wist de invaller aan de zijde van DIO'30 een paar maal gevaarlijk door te komen aan de linkerkant. Bij de eerste voorzet was de bal net te hard voor Bob Stevens, die een leeg doel voor zich had. Ook bij de tweede voorzet had de spits van IO'30 geen geluk. Dat was tevens zijn laatste actie want hij werd vervangen door Niek Vriesema. Het was een sterke fase van DIO'30 want weer kwam Sam Jacobs goed door. Zijn schot ging vervolgens voor langs. Bij de volgende aanval had de bal zomaar op de stip gekund want Sam Jacobs kwam in het strafschopgebied ten val waarna de bal over de achterlijn ging. Ook een valpartij in het strafschopgebied aan de andere kant werd niet bestraft door de goed leidende scheidsrechter.

Michel Falize kreeg een kwartier voor tijd een schietkans maar Rene van der Greft had weinig moeite om de bal te pakken. Bij de laatste wissel aan de kant van DIO'30 kwam Lars van Mill in het veld voor Jan Willem Jeurissen. Er was nog een kans voor SV Milsbeek, Monsine Sayeb kwam opeens vrij voor Nick Degen te staan maar schoot voor langs. De slotfase was geheel voor DIO'30, dat nog probeerde wat te forceren. Echte mogelijkheden leverde dit echter niet op. Davy van Verseveld kon nog wel op doel koppen maar de bal kon door Rene van der Greft worden gepakt. Ook de extra tijd van 5 minuten mocht DIO'30 niet baten, waardoor de ploeg wederom punten liet liggen.

SV Milsbeek heeft met hard werken het DIO'30 flink lastig kunnen maken en zodoende hun eerste punt van dit seizoen behaald. DIO'30 geeft achterin weinig weg, maar de voorhoede komt moeilijk tot scoren. Daardoor zijn er nu al vijf punten verspeeld, terwijl de volle winst ook tot de mogelijkheden had behoord. De enige ploeg die nu nog zonder puntverlies is, is Union. Dat wist met 4-1 te winnen bij Trekvogels. Er volgen nu twee thuiswedstrijden voor DIO'30. Aanstaande zondag komt Groesbeekse Boys op bezoek dat met 7 punten uit 3 wedstrijden nog ongeslagen is. De wedstrijd op sportpark de Gelenberg begint om 14.30 uur.