Burgemeester Carol van Eert (links) opent het politiesteunpunt samen met wijkagenten Freek Kleinschiphorst en Martijn Goppel.
Burgemeester Carol van Eert (links) opent het politiesteunpunt samen met wijkagenten Freek Kleinschiphorst en Martijn Goppel. Foto: Gemeente Beuningen

Politiesteunpunt geopend in gemeentehuis Beuningen

Algemeen

BEUNINGEN - Op dinsdag 13 september opende burgemeester Carol van Eert, samen met wijkagenten Freek Kleinschiphorst en Martijn Goppel, het nieuwe steunpunt van de politie in het gemeentehuis van Beuningen. Het politiesteunpunt is een uitvalsbasis voor de wijkagenten en andere politiemedewerkers die werkzaam zijn in de gemeente. Tijdens hun werk in de gemeente kunnen ze er terecht voor eventueel administratief werk. Inwoners kunnen bij het steunpunt terecht op afspraak, bijvoorbeeld om aangifte te doen.

Dankzij het gebruik van digitale middelen en moderne technologie is de politie steeds vaker aan het werk in de wijk. Aangiften worden zoveel mogelijk bij mensen thuis opgenomen, maar ook via internet en telefonisch. Om zichtbaar aanwezig te blijven zijn er politiesteunpunten op andere plekken, waaronder het gemeentehuis. Het steunpunt heeft geen vaste openingstijden en is niet permanent bezet. In het politiepand in Ewijk werken nationale politie-eenheden. Deze locatie is niet
open voor het doen van aangifte. Aangifte digitaal, thuis of op politiesteunpunt Inwoners kunnen op verschillende manieren aangifte doen. Dat kan bij voorkeur digitaal via www.politie.nl. Inwoners kunnen een wijkagent ook thuis spreken. Via het algemene politienummer 0900-8844 maken ze hiervoor een afspraak. Willen ze liever niet thuis afspreken? Dan kunnen ze op afspraak terecht bij het politiesteunpunt in het gemeentehuis.