Afbeelding
Foto: Anke van Leeuwen

Geslaagde feestmiddag vluchtelingenwerk

Algemeen

Feestmiddag
vluchtelingenWerk

BENEDEN-LEEUWEN - Donderdag 25 augustus was er een tuinfeest voor alle vluchtelingen uit de gemeente West Maas en Waal en betrokken vrijwilligers. Het tuinfeest werd een mooie afsluiter van de vakantie.

Vrijwilligers van Museum Tweestromenland hielpen mee er een bijzonder feest van te maken. De vrijwilligers showden oud-Maas en Waalse klederdrachten. Tijdens de presentatie vertelde Wies van de Historische Vereniging Tweestromenland meer over de kostuums. De vluchtelingen waren zeer geïnteresseerd en vonden het erg leuk om met hen op de foto te gaan.

Speciaal voor de kinderen waren er spelletjes van vroeger te doen, zoals koekhappen, klompen lopen en blikgooien. Ahmed, één van de vluchtelingen, vermaakte de kinderen met prachtige balloncreaties. Tijdens het feest werd er samen muziek gemaakt met accordeon, saxofoon, gitaar en zang.

Wereldgerechten
Omdat iedereen iets te eten had meegebracht naar het feest was er een zeer gevarieerd buffet ontstaan, van gevulde courgettes, salades en pasteitjes tot tuinbonenrijst, baklava en Nederlandse haring.