Werk van Iris Janssen
Werk van Iris Janssen

Afgestudeerden ArtEZ exposeren in Dijkmagazijn Winssen

Algemeen

WINSSEN - Iris Janssen en Sanne van der Worp, afgestudeerd aan Artez Hogeschool voor de kunsten, exposeren van 4 tot en met 25 september samen in het Dijkmagazijn in Winssen. De jonge kunstenaressen werden tijdens de ArtEZ Fine Art finals-expositie geselecteerd om hun werk in het monumentale dijkmagazijn te exposeren. De tentoonstelling zal tijdens het weekend van Kunstroute Beuningen eveneens geopend zijn voor publiek.

In haar werk onderzoekt Iris Janssen de beleving van tijd en hoe iemand tijd kan beleven. Haar werk bestaat uit fotografische beelden, gemaakt met of zonder een (zelfgemaakte) camera. In die beelden is het non-materiële vastgelegd, zoals een lange tijdsperiode. Met een sluitertijd van een halfjaar is in een van haar werken het proces van een omgekapte boom vastgelegd met een zelfgemaakte camera. Iris Janssen werkt ook met niet-gefixeerde beelden die verdwijnen of veranderen wanneer we naar ze kijken. Met thematiek als het mystiek van de natuur en van de vrouw, in deze wereld en in die van de fantasie maakt Sanne van der Worp videokunst. Dit uit zich in kleurrijke en begoochelde beelden. Het werk is te zien op de tweede verdieping van het dijkmagazijn en is een ode aan de vrouw. Een samensmelting van de vrouw als object in conflict met de vrouw als sterk individu. 'Terwijl ik mijn weg in de wereld probeer te vinden en met mijn hoofd in de wolken zit, razen de wereld en de tijd aan mij voorbij', aldus van der Worp.

De expositie is op van 4 t/m 25 september elke zondag in september geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis