De bouwweek in Druten is in volle gang.
De bouwweek in Druten is in volle gang. Foto: John van Gelder

Van hutten bouwen in de jungle tot Chinatown

Algemeen

MAAS EN WAAL - De afgelopen weken werd er op verschillende plekken in Maas en Waal al flink geklust tijdens het plaatselijke bouwdorp. Timmermannen en klusjesvrouwen in de dop kunnen zich ook de aankomende weken weer uitleven met hamers en kwasten. In Druten is het bouwdorp inmiddels in volle gang. Met als thema 'Ik hou van Holland' werden afgelopen maandag kleurrijke hutjes gecreëerd. Tot en met vrijdag vinden er op het bouwterrein aan de Mr. van Coothstraat tal van gezellige en sportieve activiteiten plaats.

Ook in andere dorpen in Maas en Waal verzamelt de jeugd zich deze weken massaal op de bouwterreinen, die traditiegetrouw in de zomervakantie worden gecreëerd. De Maas&Waler geeft een beknopt overzicht van de activiteiten in de regio.

Afferden
In Afferden gaan alle kinderen vanaf vandaag, woensdag 17 augustus, tot en met vrijdag 19 augustus op jungle expeditie. Er is kort geleden een heel oud boek ontdekt, waarin verteld staat dat 'Oafere' midden in een jungle lag. Van de Maas tot aan de Waal bestond het gebied alleen maar uit bos en ondoordringbare natuur. Tijdens de expeditie gaat iedereen op zoek naar de geheimen van de jungle.

Batenburg
In Batenburg is de bouwweek van maandag 22 tot en met woensdag 24 augustus. Het thema is dit jaar Middeleeuwen, ridders en jonkvrouwen. Kinderen komen het bouwdorp binnen via een ophaalbrug. De kinderen mogen onder andere een heus 'schildlaken' voor hun hut maken, met daarop het logo van de groep. Dinsdag is er ponyrijden en katapult schieten en woensdag is er een optreden voor de koning.

Boven-Leeuwen
In Boven-Leeuwen starten de jeugdvakantiedagen in leefpark Groenewoud op dinsdag 23 augustus. Het thema dit jaar is 'feest', vanwege het twintigjarig bestaan. Op woensdag kunnen de hutten worden geverfd en versierd. Woensdagmiddag mogen de kleuters een kijkje komen nemen in het feestdorp. 's Avonds kunnen ook de ouders, opa's en oma's, broers en zusjes komen om het feest mee te vieren. Donderdag 25 augustus is er een groot jubileumfeest, met optredens van de kinderen én van de organisatoren van de afgelopen twintig jaar. Iedereen die in de afgelopen twintig jaar heeft meegebouwd of heeft meegeholpen is welkom.

Hernen/Leur
Voor de basisschooljeugd in Hernen en Leur wordt woensdag 24 augustus een zeskamp gehouden op het Mijlpaalterrein, met aansluitend een barbecue. De zeskamp start om 13.00 uur. Het programma duurt tot ongeveer 19.30 uur.

Horssen
Horssen is in de ban van de Olympische Spelen van maandag 22 tot en met donderdag 25 augustus. Dat kan ook niet anders met een Olympische kanjer als Laura Smulders als dorpsgenoot.

Puiflijk
De Puiflijkse schooljeugd beleeft dit jaar haar tweede bouwdorp. Van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 augustus dompelen de kinderen zich onder in Western sferen. Behalve timmeren en schilderen, worden er spellen en workshops gedaan en een speurtocht gehouden. Op donderdag is de slotavond, waarbij iedereen van 19.00 tot 21.00 uur welkom is om de hutten te bewonderen. De kinderen geven optredens.

Wamel
Kindervakantieweek Wamel wordt dit jaar voor de elfde keer gehouden in het park 'de grote gemeente'. Van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 augustus is er een divers programma samengesteld rondom het thema 'Rond de Wereld'. Kleine kinderen gaan bouwen en spelen, grote kinderen krijgen een uitdagender programma. De bouwweek wordt afgesloten met een bonte avond.

Weurt
De bouwweek Weurt is van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus. Dit jaar is het thema 'Het geheim van de Ruyterschool'. De oudere kinderen mogen zelfs in hun eigen gebouwde huisje overnachten. Inschrijven kan maandag 22 augustus om 9.00 uur op het schoolplein.

Winssen
Van maandag 22 tot en met donderdag 25 augustus wordt het bouwdorp in Winssen omgetoverd tot Chinatown. Inschrijven is mogelijk op maandagochtend en op alle andere dagen. Een dagkaart kost 5,50 euro, een weekkaart 15 euro.

De Maas&Waler wenst alle schoolkinderen veel plezier met hun bouwweek.