Afbeelding

Maas en Waalse kunstenaars slaan handen ineen

Algemeen

MAAS EN WAAL - Om de stichting Born in Africa te steunen hebben vijftien bekende Maas en Waalse kunstenaars de handen ineen geslagen. Ze maken zich sterk voor de bouw van een school in Kranshoek, Zuid-Afrika. Dat doen zij middels het creëren van unieke kunstwerken, die tijdens een benefietavond op 8 oktober worden geveild. In de kunstwerken staat de olifant centraal.

Elf kunstenaars beschilderden een olifant in geheel eigen stijl: Hein van Houten, Daniella Krijt, Cor Renkens, Ineke Christiaans, Moris Broekhoff, Fieny Janssen, Annie van de Wert, Monique van Stokkum, Henny Driessen, Maartje Janssen en Wilfred Vissers. Piet Wammes legt op dit moment de laatste hand aan zijn speciale olifant in waal-wood stijl. Rob Bastiaanse uit Wijchen verzorgt een mooi doek met daarop een Afrikaanse vrouw en Toon van Gelder maakt een kleurrijke creatie op doek van een olifant. Ad Arma, kunstenaar van het jaar 2007, maakte een prachtige ets waarop de Afrikaanse zon centraal staat.

Benefietavond
De Maas en Waalse kunst komt onder de hamer tijdens een benefietavond op zaterdag 8 oktober in d'n Bogerd in Druten. Jochem van Gelder presenteert de veiling. De avond biedt tevens gelegenheid om te netwerken onder het genot van heerlijk eten en drinken. Muziekschool Muziekopmaat en African Lembo zorgen voor een passende muzikale omlijsting. De avond begint om 19.00 uur. Een plaats of tafel reserveren kan per mail via chantal@borninafrica.org of toonvg@hetnet.nl.

Born in Africa
De stichting Born in Africa stimuleert de sociale en educatieve ontwikkeling van kinderen in Zuid-Afrika, zodat ze economisch onafhankelijke jongvolwassenen kunnen worden. De stichting werd in 2003 opgericht door de Belgische Isabelle de Smul en steunt op dit moment 400 kinderen via het adoptieplan. Nederlandse en Belgische ouders steunen jaarlijks deze kinderen. De stichting heeft tevens een gestructureerd educatief plan, en steunt gezinnen bij een positieve ouderwerking. Toon van Gelder en Alette Huisman zetten zich al enige jaren in voor de stichting. De twee maakten in het najaar van 2015 samen met deze kinderen een kunstwerk in Zuid-Afrika. Ze zagen van dichtbij het goede werk en de mooie resultaten van deze stichting. Vanuit die positieve ervaring hebben zij het kunstproject opgezet. Meer informatie over de stichting en de benefietavond is te verkrijgen per mail, via chantal@borninafrica.org.