Kunstroute KunstBakens rond

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL – Stichting KunstBakens heeft de samenstelling van de kunstroute 2016 zo goed als rond. Maar liefst 29 kunstenaars hebben zich aan de route verbonden, ook de locaties van de deelnemers zijn bekend.

Een aantal kunstenaars exposeert in eigen atelier, en anderen verhuizen voor de gelegenheid naar een gastlocatie. Zo wordt er geëxposeerd in de monumentale T-boerderij Brouwershof 'Amani' in Maasbommel, het Veerhuis in Alphen, de voormalige Rabobank in Boven-Leeuwen, de voormalige meubelfabriek Gelfort in Boven-Leeuwen, molen 'De Wielewaal' in Beneden-Leeuwen en de schuur achter De Lakenburg in Boven-Leeuwen. Het interieur van de protestantse kerk in Appeltern is achtergrond voor verscheidene kunstwerken, maar ook een aantrekkelijke tuin in de Dorpsstraat van Wamel wordt gebruikt als decor voor kunst. Behalve veel kunstenaars uit deze regio zijn er ook deelnemers van buiten Maas en Waal en zelfs van over de grens.

Behalve in hun eigen werk verdiepen de kunstenaars zich ook in het bijkans traditioneel geworden themawerk, dit jaar onder de noemer 'Sporen'. Als basis voor het werk dient een flinke schijf eikenhout. Het resultaat is te bezichtigen tijdens de overzichtsexpositie die ondergebracht is in Streekmuseum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen. Het themawerk is ook te koop, en één van de werken wordt verloot. De expositie is al ruim voor de kunstroute te bezichtigen, vanaf dinsdag 19 september.

Kunstroute
De achtste editie van de kunstroute van KunstBakens wordt gehouden op zaterdag 24 en zondag 25 september, op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. Alle informatie is te vinden op: www.kunstbakens.nl.