Tijn Hendriks
Tijn Hendriks

Tijn uit Druten bij team jongste lopers Vierdaagse

Algemeen

DRUTEN - De elfjarige Tijn Hendriks uit Druten is één van de jongste deelnemers van de honderdste Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang loopt hij elke dag 30 kilometer samen met het team #jonge100. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Vierdaagse dat zo'n groot team van jonge deelnemers de krachten bundelt.

Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van de #jonge100. Met elkaar maken ze van de Vierdaagse een groot feest. Rietveld, die bekend werd als verslaggever van het NOS Jeugdjournaal, loopt de 100ste Nijmeegse Vierdaagse met 100 kinderen en vraagt daarmee aandacht voor het verhaal wat kinderen zelf kunnen en willen vertellen.Tijdens de Vierdaagse maken ze elke dag reportages, vlogs en livestreams.

Kinderen mogen zich inschrijven voor de Nijmeegse Vierdaagse als ze twaalf jaar worden. In totaal lopen er 518 kinderen mee uit dat geboortejaar. Tijn is geboren op 11 december 2004, dus echt een van de jongste lopers. Samen met zijn moeder heeft hij veel getraind. Een leuk detail is dat de moeder van Tijn elf jaar terug de vierdaagse uitgelopen heeft, terwijl zij in verwachting was van Tijn.

Kinderen zijn veel vrolijker en gezelliger dan volwassenen, geeft Tijn aan. Vandaar dat hij het geweldig vindt om de Vierdaagse met zoveel kinderen te lopen. "Het meest verheug ik me op de gezelligheid onderweg. We hebben al een paar keer met elkaar geoefend en is nu al onvergetelijk. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen ons gaan volgen", sluit Tijn af.

Meer informatie over het team #jonge100: Jonge100.nl