Afbeelding
Foto: Ruben Schiks

Pannatoernooi brengt reuring in Appeltern

Algemeen

APPELTERN - Mick Verwaaijen (18) en Jimmy Banken (17) uit Appeltern organiseren op zondag 10 juli een spannend pannatoernooi bij de feesttent aan de Van der Capellenstraat. Samen met een aantal vrijwilligers willen deze mannen wat reuring in Appeltern brengen.

'In Appeltern gebeurt er eigenlijk nooit zoveel voor de jeugd. Toen benaderde Mark Mulders van het dorpsplatform ons met de vraag of we mee wilden helpen aan het organiseren van een pannatoernooi', vertelt Jimmy. 'We hadden gelijk zoiets van, dat gaan we gewoon doen', valt Mick hem bij. En zo geschiedde.

De mannen zijn vastbesloten om Appeltern wat meer op de kaart te zetten. 'We willen de jongeren in Appeltern houden. Nu wijken veel jongelui uit naar andere dorpskernen, maar we willen juist dat zij hier blijven.'

Goooooooal
Behalve een gezellige dag organiseren, willen de jongens ook geld inzamelen om goaltjes te plaatsen. 'In Appeltern zijn er wel veldjes om op te voetballen, maar er zijn geen doelen om in te scoren. Middels dit pannatoernooi willen we ook eens peilen of er animo is om eventueel ergens goaltjes te plaatsen.'

Programma
Deelname aan het pannatoernooi is gratis. Het toernooi start voor de jeugd tot en met dertien jaar om 14.00 en duurt tot 16.30 uur. Voor deelnemers boven de dertien is het toernooi van 17.00 tot 20.00 uur. Behalve het spelen van een gezellig en sportief potje panna kunnen deelnemers en bezoekers deelnemen aan het bubbelvoetbal, waarbij men in grote plastic ballen elkaar probeert omver te beuken. Ook is er een penaltybokaal en, voor de kleintjes, een groot springkussen. De muziek wordt verzorgd door dj Vaan, Licht en Geluid. Gedurende de hele dag is er een terras waar bezoekers en deelnemers terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Het programma is om 23.00 uur afgelopen.

EK voetbal
Voor de liefhebbers is er een groot televisiescherm waarop de finale van het EK voetbal wordt uitgezonden. Ook bezoekers die later komen binnendruppelen mogen hierbij aansluiten. Aanmelden voor deze gezellige en sportieve dag kan via panna.appeltern@gmail.com. Bezoekers mogen uiteraard vrijblijvend langskomen in de feesttent.

Door: Lieke Beijer.