DIO’30 degradeert na verlies bij DCS

ZEVENAAR - DIO’30 heeft afgelopen zondag tegen DCS een 3-1 nederlaag geleden. Het was, gezien de stand in de competitie, vooraf al duidelijk dat de Drutenaren in Zevenaar een bijna onmogelijke taak wachtte. Door het verlies is de ploeg uit Druten, hoewel het nog enkele wedstrijden te gaan heeft, gedegradeerd naar de 3e klasse.

Direct vanaf het beginsignaal werd de druk op het Drutense doel opgevoerd. DIO’30 had geluk dat de DCS-voorwaartsen geen raad wisten met een drietal doelrijpe kansen. Ook de sterk keepende Gijs Lamers voorkwam met uitstekende reacties een DCS-voorsprong. Na 20 minuten kantelde de wedstrijd en was het DIO’30 dat met goed combinerend voetbal de boventoon voerde. Dat leverde enkele kansen op, maar geen doelpunten. De rust leek aan te breken met de 0-0 stand. Echter enkele seconden voor het rustsignaal was het DCS dat na een uitval de 1-0 wist te scoren.

In de tweede helft ging DIO’30 fel van start. De Drutenaren voerden de druk op en het was meer dan verdiend dat Dani Bloemberg in de 50e minuut uit een vrije trap de 1-1 wist aan te tekenen. Een minuut later ging een schuiver van Luc van Hoeve net naast.

DCS kwam in de 72e minuut op voorsprong uit een hoekschop, en nog dezelfde minuut was ook de 3-1 een feit. Trainer/coach Bas Hendriks wisselde in de slotfase nog wel met het inbrengen van de jeugdspelers Joa Rikken en Ruben Gremmen, maar ondanks een fel strijdende ploeg gaf dit geen verandering in de uitslag.

Met deze enigszins geflatteerde nederlaag degradeert DIO’30 uit klasse 2G en komt het volgend seizoen uit in de 3e klasse. Volgende week 28 april staat het thuisduel tegen SC Westervoort op het programma. De uitwedstrijd leverde een 1-0 verlies op.