Afbeelding

Kansloze nederlaag voor DIO’30

Sport

DRUTEN - DIO’30 beleefde opnieuw een sportief dieptepunt tegen het niet direct beter, maar fysiek veel sterker SV Schalkhaar. De Drutenaren hadden de handicap dat Dani Bloemberg pas in de 2e helft kon worden ingezet. DIO’30 keek toen al tegen een 2-0 achterstand aan.

Met name in het eerste gedeelte was er sprake van een overwicht van SV Schalkhaar. De DIO’30-verdediging gaf niet voldoende thuis, waardoor de thuisploeg in de 18e minuut eenvoudig op voorsprong kwam. Enkele minuten later werden de Drutense zorgen vergroot toen - ondanks een hevig vlaggende assistent-scheidsrechter - vrije doorgang werd verleend aan de spits van SV Schalkhaar die makkelijk de 2-0 liet aantekenen. In de 32e minuut had DIO’30 het geluk dat bij een vrije trap de doellat een grotere achterstand voorkwam.

Pas in de slotfase van de 1e helft kwam DIO’30 tot aanvallend voetbal. Na een fraaie combinatie verscheen Fahin Awad alleen voor de SV Schalkhaar-doelman, maar hij wist deze 100% kans niet te benutten.

Sterker DIO’30 in tweede helft

Na de thee en met het inbrengen van Dani Bloemberg zagen we een sterker aanvallend DIO’30 dat echter op beslissende momenten nu ook weer geen potten kon breken. Het aanvallend en vooral scorend vermogen schiet duidelijk te kort. Het was SV Schalkhaar dat in de slotfase eenvoudig de voorsprong wist te vergroten naar 3-0. Daarmee was het nog niet voorbij, want in de 84e minuut liet doelman Gijs Lamers zich te gemakkelijk verrassen waardoor de stand op 4-0 werd gebracht. Het slotakkoord was andermaal voor SV Schalkhaar, na een fraaie actie was het de spits van de thuisploeg die in de 88e minuut nog wat zout in de Drutense wond strooide en de stand op 5-0 wist te brengen.

Grote nederlaag

Een grote nederlaag deze middag. De druiven blijven zuur en handhaving in de 2e klasse is/lijkt onmogelijk. Een moeilijke opdracht voor het team van trainer Bas Hendriks. Komende zondag 14 april een thuisduel tegen de huidige koploper VVG’25 uit Gaanderen. Uit werd in Gaanderen met 3-0 verloren.