DIO’30 blijft verliezen, degradatie komt dichtbij

DRUTEN - Opnieuw konden de Drutenaren, ondanks het harde werken in deze wedstrijd geen potten breken. Koploper VVG’25 kwam in 12e minuut op 0-1 voorsprong na een penalty, die door de Drutenaren betwist werd.

De schreeuw van de VVG’25-aanvaller maakte meer indruk dan de overtreding, een lichte duw binnen de 16 van DIO’30-verdediger Tijmen van Doorn. De 11 meter werd kansloos langs doelman Gijs Lamers geknald. Ook nu voor de Drutenaren een tegenvaller vroeg in de wedstrijd. Het duel ging aardig tegen elkaar op met een wat vlotter combinerend VVG’25. In de 20e minuut zou door een VVG’25-verdediger hands zijn gemaakt in het doelgebied. De leidsman oordeelde echter anders en ontnam DIO’30 daarmee een kans op de gelijkmaker. Het zat de Drutenaren niet mee, het probeerde het wel maar voldoende stootkracht ontbrak. De ruststand brak dan ook aan met de 0-1 achterstand.

Meer aanvallend DIO’30 in 2e helft

De hardwerkende Jean Paul Berens maakt in de 2e helft plaats voor aanvaller Fahim Awad. De druk op het VVG’25-doel nam toe, zonder dat dit kansrijke momenten opleverde. Integendeel, VVG’25 wist van de ontstane ruimte goed gebruik te maken en scoorde na een uitval in de 60e minuut beheerst de 0-2.

Spits Bas Jacobs werd in de 65e minuut ingebracht voor middenvelder Julian de Bie. Het was alles of niets voor de Drutenaren, maar echte kansen leverde dit niet op. Ook het inbrengen in de slotfase van jeugdspeler Jos Rikken voor Tobias Vonk gaf niet het gewenste resultaat. Wel wist invaller Bas Jacobs in de 88e minuut uit een corner met het hoofd de achterstand terug te brengen tot 1-2. Een minuut later werd voor de Drutenaren echter iedere hoop ontnomen, toen VVG’25 al counterend de achterstand wist te vergroten naar 1-3. Dit werd ook de eindstand.

Opnieuw een nederlaag

Opnieuw een nederlaag voor DIO’30, degradatie naar 3e klasse is dichtbij. Aan inzet ontbreekt het niet. Volgende week 21 april staat de uitwedstrijd in Zevenaar tegen DCS op het programma, thuis werd het 0-0.