Stichting Agora maakt culturele activiteiten in de Bogerd mede mogelijk.
Stichting Agora maakt culturele activiteiten in de Bogerd mede mogelijk. Foto: Bogerd Druten

Versterking bestuur Stichting Agora

Kunst en cultuur

DRUTEN - Het bestuur van Stichting Agora is uitgebreid.

Op donderdag 4 april zijn René Pit, als voorzitter, en Erik Groeneweg, als penningmeester, toegetreden tot het bestuur. Daarmee is het bestuur van de stichting weer op volle sterkte na het afscheid van Jan Uitdehaag en wordt er voorgesorteerd op het aftreden van Theo Smits later dit jaar.

René Pit woont in Horssen en is al jaren actief in het verenigingsleven, als laatste bij Hockey Club Druten als voorzitter. Erik woont in Dreumel en is directeur bij Theater De Willem in Papendrecht. Beiden kijken ernaar uit om het bestuur van Stichting Agora te versterken.

De versterking van het bestuur was ook nodig omdat Stichting Agora flinke ambities heeft. Bestuurslid Bea Janssen Steenberg licht toe: ‘Het toevoegen van cultuureducatie en de verbinding aangaan met de vele ondernemers en bedrijven in Maas en Waal zijn twee voorbeelden van de ambities die we hebben. De stichting wil hét centrale culturele knooppunt zijn in de regio Maas en Waal. De doelstelling van de stichting is het activeren en stimuleren van cultuur in de regio.’

Het bestuur van Stichting Agora bestaat nu uit René Pit, Bea Janssen Steenberg, Niels van den Aker, Erik Groeneweg, Theo Smits (aftredend dit jaar), Harrie Huisman en Rogier Tolk.