Afbeelding

Schipper mag ik overvaren?

Cultuur

Bier, borrelen en balletje trappen bij Bierbrouwerij Oijen

Deze zomer belichten we een zestal bestemmingen 'aan de overkant'. Het veer Maasbommel - Megen brengt de Maas&Waler naar Bierbrouwerij Oijen. Een ambachtelijke brouwerij met restaurant en uitgestrekte speelweide.

Vanaf het pontje fiets je in een klein kwartier, via de Tienmorgenstraat, Sluisweg en de Kasteeldijk richting het landelijk gelegen complex.

Bier speelt op deze locatie een prominente rol. Dat moge duidelijk zijn. En dit is net als de omgeving: puur natuur. De mestput van de oude boerderij doet sinds 1989 dienst als industriële brouwruimte. Hier worden volgens oude receptuur de ingrediënten verwerkt tot natuurzuiver bier. Zonder toevoeging van geur-, kleur- en smaakstoffen. Vaak met producten uit de streek.

Speelweide
Er kan bij de Oijense bierbrouwerij overigens niet alleen worden geproefd, je kunt ook een kijkje nemen in de brouwerij en je alles laten vertellen over de ingrediënten, het brouwproces en de werkwijze. Het bijbehorende restaurant is voorzien van een groot terras. Voor de kinderen is er een uitgestrekte speelweide met onder meer een air trampoline en een zandbak. Jong en oud kan zich overigens wagen aan een potje voetbal of jeu de boules.

Meer informatie
Bierbrouwerij Oijen is in de zomermaanden dagelijks geopend. De brouwerij is gevestigd aan de Oijense Bovendijk 61 in Oijen. Meer informatie: speciaalbierbrouwerij.nl.