Stichting Historie Wamel zoekt oude foto's tolbrug

Algemeen

WAMEL - Stichting Historie Wamel is op zoek naar foto's, films, kaarten en ander historisch materiaal over de bouw van de (tol)brug over de Waal. Zij willen hun verzameling uitbreiden en komen graag in contact met mensen die over informatie beschikken. Daarnaast luisteren de vrijwilligers van SHW graag naar mensen die een verhaal over de bouw van deze brug kunnen vertellen.

In de komende periode vervallen de wekelijkse inloopavonden van de stichting. Op woensdag 31 augustus 2016 worden de bijeenkomsten hervat. De inloop is geopend op woensdagen tussen 18.30 en 20.30 uur in Het Tunneke in Huize Henricus in Wamel. Hier kan men interessante informatie inbrengen en laten scannen. Ook met vragen en voor informatie kan men op de inloopavond binnenwandelen.

Stichting Historie Wamel is er 'van en voor Wamel'. Dankzij de belangeloze medewerking van een groep vrijwilligers is SHW in staat zich verder te ontplooien. Het opzetten, ordenen en toegankelijk maken van historische informatiedragers over Wamel is haar belangrijkste doelstelling. De nadruk ligt op het digitaal vastleggen en bewaren van de informatie.