Tonnie Hendriks en Cor Engelen.
Tonnie Hendriks en Cor Engelen. Foto: Ger Loeffen

Veel foto's van vroeger op website 'Oud Beuningen'

Algemeen

BEUNINGEN - Even een waarschuwing vooraf: als u de site www.oudbeuningen.nl gaat bezoeken, hou er dan rekening mee dat u de eerste uren geen andere afspraken heeft staan. In maart werd door de webmasters van de veelbezochte site, Cor Engelen en Tonnie Hendriks, namelijk de 2500ste foto geplaatst. Deze foto is genomen op het Asdonck terrein van de vruchtenconservenfabriek 'De Asdonck'. Op de foto is ook het eigen appelras de firma te zien, de Asdock Yellow.

Oude namen vliegen over tafel in het huis van Cor Engelen: 'Builtje van Tiel', 'Dikke Toon', De Gèvert', 'Keutje' en 'De Tun'. Cor zelf is zoon van Dikke Toon die de VIVO-winkel runde aan de Schoolstraat. Cor en Tonnie groeiden beiden op in Beuningen en hadden - naar eigen zeggen - een zorgeloze jeugd. Of de veldwachter daar ook zo over dacht valt te betwijfelen. Beide mannen zijn van de generatie die geen bijnamen meer hebben. 'Vroeger was het hebben van een bijnaam heel normaal', zegt Cor Engelen, 'Vaak kenden mensen elkaar alleen maar met de bijnaam. Wim Hermsen kende niemand: De Wekker wel; die kende iedereen'.

Engelen en Hendriks zijn bijna dagelijks met de website bezig. 'Televisie is niet veel aan tegenwoordig. Dus ben ik 's avonds lekker aan het werk voor oudbeuningen'. Zij krijgen ook veel materiaal aangeleverd. Schoenendozen met foto's, notities en verhalen over vroeger. Nauwgezet wordt het materiaal bekeken en desgewenst wordt informatie bij anderen ingewonnen. Hendriks en Engelen hebben zo hun contacten in de Beuningse samenleving. 'Elke week lukt het ons zo'n 10 foto's met de nodige informatie 'online' te zetten', aldus het tweetal.

De internetsite ziet er zeer overzichtelijk uit. Wat ontbreekt op de site is de mogelijkheid te zoeken in het enorme aanbod van informatie. Want daarin is het tweetal zeer consequent; een foto alleen is niet voldoende. Veel tijd besteden beiden aan het verzamelen van informatie over de foto's, Beuningenaren, over huizen, straten en bijzondere gebeurtenissen. Waarbij Hendriks Facebook voor zijn rekening neemt en Engelen handig met de site is.

Tonnie Hendriks is enkele jaren geleden met pensioen gegaan; Cor Engelen moet het nog een paar jaar volhouden bij de gemeente Beuningen. 'Dan krijg ik meer vrije tijd en kunnen we de site verder optimaliseren'. Meer info op www.oudbeuningen.nl.

Door Ger Loeffen.