Menno Loeffen.
Menno Loeffen.

Dit is Beuningen

Algemeen

Hier speelt zich alles af

Door Willeke Guelen

In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Weurt, Winssen, Beuningen en Ewijk over hun favoriete plek in de gemeente.

Deze week: Menno Loeffen
Locatie: Muziekkoepel Winssen

'Dit is echt de centrale plek van Winssen. De kerk, ontmoetingscentrum de Paulus, de school. Zelfs de kermis speelt zich hier af.

Muziekkoepel
De Muziekkoepel staat er al zo lang als ik me kan herinneren. Dat is ook te zien. Hij zou wel wat onderhoud kunnen gebruiken. Dan zou de koepel misschien ook weer vaker worden gebruikt. Het is mooi om samen met dorpsgenoten te luisteren naar muziek. Dat werkt heel verbindend.'

Familiekoor
'Dat geldt ook voor onze familie. We hebben een familiekoor dat uit een groot aantal neven en nichten bestaat en nog een paar tantes. Het koor is ooit gestart om op elkaars bruiloften te zingen en het bestaat nog steeds. Elke maand komen we op zondagochtend wel met 20 mensen bij elkaar. Soms moet ik afhaken omdat die dag ook onze winkel open is, maar als het even kan ben ik erbij.

Neef Frank Litjens is onze dirigent en hij zorgt tevens voor het repertoire. Na afloop eten we met z'n allen soep met broodjes. We hebben nog altijd een hele goede band.'

Actief verenigingsleven
'Het mooie van Winssen is ook dat iedereen elkaar kent. De betrokkenheid is groot. Dat zie je terug in het actieve verenigingsleven en in de manier waarop we voor elkaar klaar staan. Dat is altijd zo geweest.

Vernieuwen
Toch moeten we ook naar de toekomst kijken. Hoe houden we de jeugd in het dorp? Het zou mooi zijn als we kunnen vernieuwen, met behoud van het bijzondere van Winssen. Want dat is iets om te koesteren.'

Favoriete plek
Heeft u ook een favoriete plek binnen de gemeente Beuningen? Stuur dan een mailtje naar info@ditisbeuningen.nl of reageer op dit bericht.