Afbeelding

Afscheid in Hollywood sferen

Mens

DREUMEL - Vlaggen en boekentassen van geslaagden bepalen nog het straatbeeld op de avond waarop jongens en meisjes van De Oversteek in Dreumel hun galafeest, met het thema Hollywood, beleven. Ze sluiten de jaren aan de basisschool samen af.

Het idee kwam van ouders, die samen met kinderen een mooi feestje bouwden. De groep van 42 in gala geklede kinderen verzamelde zich bij school en ging in een heuse limousine Chrysler, voor een uitgebreide fotosessie, naar de Rooijsestraat. In de tuin van Jeroen en Maartje van Wijk, ouders van Pleun en 'portier' Jort, werden alle leerlingen op de foto gezet. De autorit, in zes groepjes, trok veel belangstellenden naar het eindpunt, waar applaus opklonk. Het was het begin van een samenzijn met veel glitter en glamour. Een passende afsluiting van een levensfase, voordat na de vakantie het voortgezet onderwijs begint.

Het pad naar de versierde zaal ging over de rode loper. Bij binnenkomst was er champagne en klonk 'Lang zal hij leven' voor de jarige Thomas Letterman. Het feest kende een programma met roulette, casino, een mystery guest en vooral muziek. Na het lange feest, dat tot in de vroege uurtjes duurde, gingen de leerlingen slapen (of toch niet) in twee tenten. 's Morgens wachtte het ontbijt.
Het 'Hollywood' afscheid was voor de leerlingen spannend. Voor de ouders was het ook een speciaal moment, zoals een moeder vertelde: 'Je laat ze los, ze gaan naar een ander dorp of stad voor het vervolgonderwijs. Je geeft ze vertrouwen op hun verdere pad. Dit was een hechte groep waarin het klikte. Er was geen strijd of jaloezie maar juist veel respect voor elkaar.'

Door Anton Janssen