De twee nieuwe containers van DAR.
De twee nieuwe containers van DAR. Foto: John van Gelder

Eerste Beuningse basisschool gaat afval scheiden

Algemeen

BEUNINGEN - Op woensdag, 24 mei zal basisschool de triangel, in het kader van de jaarlijkse biologiedag, starten met het gescheiden inzamelen van afval. Zij is daarmee de eerste basisschool in de gemeente Beuningen.

Tijdens de opening van de jaarlijkse biologiedag, die in het teken staat van energie en recycling, zullen de afvalcontainers symbolisch geopend worden door Hans Driessen van de gemeente Beuningen. Die openingshandelig vormt de aftrap om als eerste basisschool van Beuningen te starten met afvalscheiding.

Voorbeeldfunctie
De gemeente Beuningen en de DAR werken mee aan het project en willen hiermee op een positieve manier aandacht vragen voor het belang van recycling en afvalscheiding door scholen. Naast de praktische voordelen heeft het scheiden van afval op basisscholen ook een belangrijk voorbeeldfunctie voor de leerlingen.

Tijdens de biologiedag wordt op verschillende manieren aandacht besteed aan het belang van het scheiden en recyclen van afval, met een gevarieerd programma aangepast op de verschillende leeftijden.