Leones B2 wint ruim en haakt aan bij middenmoot

BENEDEN-LEEUWEN - Na vier wedstrijden met 1 punt staan is te weinig voor dit team. Dat wist ook trainer Maikel "el genio" Tijnagel. Daarom werd ondanks het feit dat Jasper "DJ" Lemmers, Thomas "el pequeño" Steenkamp en Stefan "Ronaldo" Braun ontbraken toch voor het innovatieve 4-4-2 systeem gekozen.

Het bleek een meesterzet, Leones/DSZ creëerde veel kansen en de eerste goal viel al vroeg in de eerste helft. Na een mooie corner van Casper "selfie" Sas ontstond er een scrimmage voor het doel van Bennekom waarna Ax "der Panzerwagen" Warnei niet twijfelde en de bal beheerst binnentikte. Na de 1-0 wist Leones dat het snel de voorsprong uit moest breiden om de eerste driepunter veilig te stellen. Na een hoge diepe bal van Brent "el Flaco" van Erp wist Casper de verre hoek te vinden en de keeper het nakijken te geven. Niet veel later was het weer Brent die met een splijtende pass Casper alleen voor de keeper zette en laatstgenoemde wist beheerst af te ronden: 3-0. Laat in de eerste helft was het Siebe die na wat gepingel de diepte op de flank wist te vinden via Casper, en hij wist weer de keeper te slim af te zijn door de bal hoog in de verre hoek te schieten. Leones kon dus met een riante 4-0 voorsprong de rust in, maar was na de blamage tegen Lienden op haar hoede om niet weer de voorsprong weg te geven.

Tweede helft
Die angst bleek tevergeefs, Bennekom had geen antwoord op het mooie tikwerk van de middenvelders. Na een diepe bal op Casper vanuit het middenveld, trok de aanvallende middenvelder naar binnen en legde de bal goed af op Jan die de bal simpel binnentikte. Niet veel later wist Brent een slechte uittrap van de keeper van Bennekom te onderscheppen en door te geven aan Tom, die goed wegdraaide en de bal mooi afwerkte. Leones/DSZ had op wat schoten van Damien "el perezoso" Franssens en Brent na niet veel meer gecreëerd en speelde de wedstrijd rustig uit. Ondanks dat de verdediging ditmaal als een huis stond, wist Bennekom toch het net te vinden door via een mooi schot sluitpost Jeff te passeren. Eindstand 6-1.

Hopelijk weet de B2 vertrouwen te winnen door deze simpele overwinning en de volgende wedstrijden haar plaats in de middenmoot veilig te stellen. Wij danken Tom en Jan voor hun inzetbaarheid. Man of the match: Casper Sas.

Door: Brent van Erp