DIO'30 doet goede zaken met 2-1 overwinning op Trekvogels

DRUTEN - DIO'30 heeft een belangrijke en nuttige overwinning geboekt op Trekvogels. Daardoor is er afstand genomen van de onderste ploegen en bevindt het zich nu in de ruime middenmoot. DIO'30 begon met dezelfde opstelling als vorige week. Dat betekent dat de nodige spelers ontbraken wegens blessures.

Vanaf de aftrap was er meteen een kans voor DIO'30. Bob Stevens schoot echter voorlangs. Maar niet veel later werd er toch gescoord. Uit een min of meer mislukte voorzet van Arthur van den Eeckhout kwam de bal toch bij Luc Verhoeven die zich knap vrijspeelde en de bal rustig in het doel schoot. Nadat DIO'30 op voorsprong was gekomen, liet het de tegenstander komen. Dit leverde niet echt gevaar op. Brian Janssen schoot van afstand naast en Trekvogels mocht wat corners nemen. DIO'30 kwam niet echt in de problemen, al was er een moment dat net zo goed bestraft had kunnen worden met een penalty. De goed leidende scheidsrechter stond dicht bij de situatie en zag er niet meer in dan een corner. Na ongeveer een half uur voetballen was er een redding van Nick Degen nodig om het gevaar af te wenden.

Het meeste balbezit was voor Trekvogels en als DIO'30 aan de bal was ging het daar vaak slordig mee om. Passes kwamen niet aan waardoor Trekvogels de aanval weer kon zoeken. Af en toe lukte het DIO'30 om er uit te komen. Zo ook kort voor rust en toen was het ook meteen raak. Bob Stevens kwam in balbezit en waar de verdediging van Trekvogels verwachtte dat de spits van DIO'30 de bal aan een buitenspeler mee zou geven besloot hij de bal zelf over de iets te ver voor zijn doel staande Mitch van de Dobbelsteen te schieten, 2-0. In het restant van de eerste helft waren er nog wat kansen voor DIO'30 om de voorsprong verder uit te bouwen. Een vrije trap van Luc Verhoeven werd door doelman Mitch van de Dobbelsteen gepakt, en de Nijmeegse doelman wist de bal te keren toen Arthur van den Eeckhout alleen op hem afkwam zoals ook een vrije trap van Davy van Verseveld. DIO'30 had dus de wedstrijd voor de rust al min of meer kunnen beslissen maar mocht gezien het beeld van de eerste helft ook tevreden zijn met de 2-0 voorsprong.

DIO'30 begon aanvallend aan de tweede helft. Daarna waren er wat uitbraken van Trekvogels maar ondanks dat waren er geen grote kansen. Al vroeg in de tweede helft werd Bob Stevens bij DIO'30 naar de kant gehaald en hij werd vervangen door Niek Vriesema. De wedstrijd ging nu iets meer op en neer dan in de eerste helft. Een schot van Davy van Verseveld ging naast en aan de andere kant moest Nick Degen knap redden op een schot van Tom Buiting en een kopbal van Mitch Peters. Ongeveer een kwartier voor tijd leek er een goede mogelijkheid te onstaan toen Niek Vriesema zich had vrijgespeeld. Ondanks het vlagsignaal van de grensrechter van Trekvogels liet de scheidsrechter doorspelen maar de bal belandde via Mitch van de Dobbelsteen in het zijnet terwijl er voor het doel nog wat spelers er beter voorstonden. Trekvogels zette nog even aan om de aansluitingstreffer te forceren. Het zal daarbij ongetwijfeld terug gedacht hebben aan vorig seizoen toen het na een ruime achterstand toch nog bijna een punt uit het vuur sleepte. Nick Degen kon met het weggeven van een corner een vrije trap van Brian Jansen onschadelijk maken en de bal die gevaarlijk voor het doel kwam uit die corner werd door de DIO'30 doelman gepakt.

Even later was het toch raak. Invaller Jesse Wattimury stond uit het niets vrij voor het doel en wist zodoende de 2-1 te scoren. DIO'30 moest nu nog ruim 10 minuten aan de bak om erger te voorkomen. Even later wist Nick Degen een inzet van Justin Schuurman, die vorig seizoen 3 maal wist te scoren in de door DIO'30 met 4-3 gewonnen wedstrijd, te pakken. Dit was tevens de laatste voetballende actie van de spits van Trekvogels, want even later werd hij met rood van het veld gestuurd wegens het beledigen van zijn tegenstander. De excuses mochten niet meer baten want de scheidsrechter kwam uiteraard niet meer terug op zijn eerder genomen beslissing. Met een man meer kon het nu niet meer mis gaan voor DIO'30. Er waren nog kansen voor Sam Jacobs die in het veld was gekomen voor Arthur van den Eeckhout maar aan de andere kant ging een schot van Mitch Peters over. Kort voor tijd kwam er bij DIO'30 weer een debutant in het veld, de 18 jarige Mike Grisel kwam zijn leeftijdsgenoot Luc Verhoeven aflossen. Met deze zwaarbevochten overwinning in een van DIO'30 kant mindere wedstrijd heeft DIO'30 goede zaken gedaan. Het is Trekvogels gepasseerd op de ranglijst en staat momenteel op een vijfde plaats. Het aantal punten is wel de helft minder dan van koploper SML maar ook de afstand met de onderste ploegen is groter geworden.

Deze wedstrijd was de eerste wedstrijd van de tweede periode en daarin gaat DIO'30 nu mede aan kop. Volgende week zondag staat er een lastige uitwedstrijd op het programma tegen de nummer 2 van de ranglijst, Union. Vorig seizoen eindigde die wedstrijd in een 3-3 gelijkspel en dat leverde DIO'30 destijds de winst op in de tweede periode. De wedstrijd op Sportpark De Kluis in Malden begint om 14.30 uur.