Voor jonge kinderen is er veel te doen in de bibliotheek.
Voor jonge kinderen is er veel te doen in de bibliotheek. Foto: Marcel Krijgsman

Feestelijke opening bieb Beuningen

Algemeen

BEUNINGEN - Op 11 september is de feestelijke opening van de Bibliotheek Beuningen. De bibliotheek draait in de tussentijd al op volle kracht: met een prachtige collectie en activiteiten voor Beuningenaren van jong tot oud.

Op de eerste en derde woensdag van de maand is er om 14.00 uur voor jonge kinderen altijd wat te doen. De ene keer kunnen kinderen voorlezen aan de Voorleeshond, de andere keer kunnen ze achterover gaan zitten en voorgelezen worden. Ook is er maandelijks de gratis jeugdworkshop 'leren programmeren met Scratch'.

Universiteit van Beuningen
Voor nieuwsgierige Beuningenaren gaat de 'Universiteit van Beuningen' weer van start. De onderwerpen van de colleges lopen uiteen van de taalhistorie van Nederland tot de zoektocht naar nieuwe planeten. Maak dit seizoen gebruik van een passe-partout voor alle acht colleges, en krijg één college gratis. Het eerste college, over de vluchtelingenopvang in de gemeente, gegeven door burgemeester Carol van Eert, is op 27 september. Literair geïnteresseerden kunnen op 22 september aansluiten bij de literaire avond met Willem Claassen in theater de Molen. Een avond, in samenwerking met Stichting Perspectief, die direct ook de aftrap van de kunstroute zal vormen.

Walk&Talk
Ben je werkeloos? Maak vanaf 1 september dan gebruik van de nieuwe serie laagdrempelige (gratis) netwerkbijeenkomsten Walk&Talk. Hier komt steeds een andere expert om je te inspireren en tips te geven voor het vinden van een nieuwe baan.

Feestelijke (her)opening
Heb je voor 11 september nog geen kans gezien de nieuwe locatie van de Bibliotheek te bezoeken? Kom dan op 11 september tussen 13.30 tot 16.00 langs. Dan is de feestelijke (her)opening van de Bibliotheek Beuningen en de Lèghe Polder en maak je kennis met alle partijen die zich in het Sociaal Cultureel Centrum gevestigd hebben. Bovendien zijn er leuke activiteiten voor kinderen en taalspelletjes in het kader van de week van de alfabetisering.