Project Eettafel Appeltern Altforst

Algemeen

APPELTERN/ALTFORST - Het Eettafel gebeuren brengt leven in de brouwerij in onze dorpen, zeker voor senioren. Alle activiteiten liggen immers stil in de zomermaanden. Zo niet de Eettafel.

Op 13 juli vertrokken meer dan 30 gasten naar De Maaslanden waar met elkaar de maaltijd genuttigd werd. De koks wisten de gasten ook deze keer een heerlijke maaltijd voor te zetten. Het bijzondere van deze Eettafel was de aanwezigheid van een nieuwe kok, Leon Thijssen. Ze kwam zich oriënteren en zei na afloop dat ze graag vanaf september aanhaakt.

Doederij
Op 10 augustus was men te gast in het restaurantgedeelte van museum Stoomgemaal de Tuut. De gasten werden hartelijk welkom geheten door Charlotte en Tijs. Charlotte vertelde daarbij over de nieuwe samenwerking van de Doederij, 'hun mensen' met het museum. Tijs en Charlotte zorgden, samen met de gebruikelijke gastvrouwen van de Eettafel, voor een warme, attente sfeer. En passant nodigde het tweetal de Eettafel weer uit voor volgend jaar. Een gastkok zorgde deze middag voor heerlijk geroosterd vlees voor de gasten. Deze middag waren dat er 34 in totaal, waarbij de verjonging en het aantal mannen lijken toe te nemen. Naderhand verzuchtte een trouwe deelneemster enthousiast in de auto: 'het was weer heerlijk en gezellig, je bent er even uit'. En dat is precies waarvoor het project is opgezet.

De eerstvolgende Eettafel is in Altforst op 14 september vanaf 11.45 uur in dorpshuis de Uithof. Opgeven kan tot 7 september bij Judith Janssen, via tel. 0487-54 01 20 of 06-49 00 90 20. Mailen kan ook: jarom2@hotmail.nl.

Loes jap-tjong