Marjolein Buis (links) en Diede de Groot (rechts)
Marjolein Buis (links) en Diede de Groot (rechts)

Rolstoeltennisters Buis en de Groot op tweede plek in Parijs

Algemeen

PARIJS - Rolstoeltennisster Marjolein Buis uit Beuningen behaalde samen met landgenote Diede de Groot de tweede plek op het toernooi Parijs Open. Alleen de nummers 1 van de wereld konden wisten hen te stoppen.

Marjolein Buis is bezig aan een opmars. Na haar zege op Roland Garros is ze meer dan ooit een kandidaat voor elke titel op ieder toernooi. Tijdens het Parijs Open was er wisselend succes. In het enkelspel behaalde Marjolein na een 6/1 6/4 overwinning op de nummer 9 van de wereld Montjané de kwartfinale. Daarin moest ze buigen voor de nummer 3 van de wereld Whiley. In het dubbelspel kwam de Beuningse uit samen met landgenote Diede de Groot. De Groot, de laatste tijd ook in bloedvorm, stoomde in het enkelspel door tot de finale. Met Buis aan haar zijde versloeg het duo de nummers 2 van de wereld Whiley/Shuker met duidelijke cijfers: 6/7 6/0 6/2. In de finale waren het de onnodige fouten die Buis en De Groot de das om deden. Alleen in de tweede set was het spannend tegen de nummers 1 van de wereld Griffioen/Van Koot: 0/6 6/7.

Over anderhalve week speelt Buis op het heilige gras van Wimbledon. 'Dit toernooi zal bepalen hoe de plaatsing op de Olympische Spelen zal zijn,' blikt Buis vooruit, 'ik sta nu maar een paar punten achter op de vierde plek. Hier pieken is een gunstige loting.'