Dorpsfeest en sportfestijn in Appeltern

Toerisme

APPELTERN - Op 9 en 10 juli vormen Appelternloop, Stijve Kuitenbal, Pannatoernooi en EK-finale kijken, de ingrediënten van het dorpsfeest annex sportfestijn in Appeltern. De organisatie is in handen van Stichting Kom naar de Kern, deels in combinatie met de jongeren van Werkgroep Jeugd van het plaatselijke dorpsplatform.

De Appelternloop beleeft inmiddels haar achtentwintigste editie. Op zaterdag 9 juli zijn er vanaf 17.00 uur hardloopwedstrijden in verschillende leeftijdscategorieën voor de jeugd. Om 18.00 uur is het de beurt aan de mannen en vrouwen, met wedstrijden over 5, 10 of 15 kilometer. Tijdens de wedstrijden worden deelnemers en publiek vermaakt met muziek van 'Alted te Loat'.

Voorinschrijven voor de 5-10-15 km kan tot 6 juli via www.komnaardekern.nl. Daarna is inschrijven alleen nog mogelijk op de wedstrijddag zelf. Het inschrijfgeld bij voorinschrijving bedraagt 7 euro en bij daginschrijving 8 euro. Voor kinderen tot 16 jaar is deelname gratis. Het inschrijfbureau bevindt zich in de feesttent in de Van der Capellenstraat.

Op veler verzoek staat aansluitend aan de Appelternloop weer het Stijve Kuitenbal op het programma. Aan de Brabantse coverband Eclips de schone taak om de tent in Appeltern (figuurlijk) plat te spelen. De toegangsprijs bedraagt 6 euro.

Op zondag 10 juli wordt bij de feesttent een pannatoernooi gehouden. Dit toernooi wordt georganiseerd door zeven Appelternse jongeren met hulp van DorpsPlatform Appeltern. Straatvoetballers nemen het tegen elkaar op in een zogenaamde pannakooi. Het doel is om de bal door elkaars benen te spelen. Na afloop wordt in de feesttent gezamenlijk de EK-finale op groot scherm gekeken. Het programma start om 14.00 uur. Aanmelden kan via panna.appeltern@gmail.com.