William en John Cobussen.
William en John Cobussen. Foto: John van Gelder

GroenRijk Beneden Leeuwen kleurt Maas en Waal al 25 jaar groen

Zaken

BENEDEN-LEEUWEN – In maart 2024 is GroenRijk Beneden Leeuwen al 25 jaar een inspiratiebron voor mensen die hun huis en tuin smaakvol willen inrichten. Wie het tuincentrum van John en William Cobussen binnentreedt, komt terecht in een wereld vol geuren en kleuren.

Hoewel GroenRijk Beneden Leeuwen 25 jaar bestaat, gaat de geschiedenis verder terug. In feite bestaat het familiebedrijf al 50 jaar, want in 1974 begonnen de ouders van de huidige eigenaren de kwekerij G.J. Cobussen. In die tijd werden perk- en kamerplanten gekweekt en aan huis verkocht. Later werden steeds meer artikelen aan het assortiment toegevoegd. In 1999 besloten de ouders van John en William om te stoppen met de kwekerij en de focus volledig op het tuincentrum te richten. Tuincentrum Cobussen werd een feit. Uiteindelijk is in 2003 de overstap gemaakt naar de GroenRijk-formule.

Ook nadat John en William de zaak hebben overgenomen, werden er steeds nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. ‘Altijd weer met het idee: goed doen of niet doen. We moeten namelijk wel verstand van zaken hebben. Dat vraagt om een hecht team van medewerkers die over de nodige kennis en kunde beschikken. Naast vakkennis en kwaliteit staat ook service hoog in het vaandel. De persoonlijke benadering van klanten is na 25 jaar doorgroeien nog steeds aanwezig in ons familiebedrijf’, vertelt John.

En daar is waardering voor, want niet voor niets werd GroenRijk Beneden Leeuwen drie keer GroenRijk van het jaar. Ook werden de broers in 2015 verkozen tot Ondernemers van het Jaar Maas & Waal. Dat waren mooie momenten. Wat John en William ook altijd een mooi moment vinden, is als het zonnetje schijnt en mensen volop de weg naar het tuincentrum weten te vinden. ‘Dat we op zulke dagen veel mensen kunnen helpen, is het mooiste wat er is. Daar gaat het uiteindelijk om.’

John benadrukt dat ze het 25-jarig jubileum graag met de klanten vieren. ‘Daarom geven we vanaf 6 maart een jubileumkrant uit met daarin diverse acties voor onze klanten’, vertelt hij.

Kom ook eens langs bij GroenRijk Beneden Leeuwen, Zandstraat 149, om inspiratie op te doen en advies te krijgen op het gebied van natuurlijke huis- en tuininrichting. Kijk voor meer informatie op www.groenrijkbenedenleeuwen.nl of neem contact op via tel. 0487-59 58 21.

Door Eli Verheijden