Miriam de Weijert.
Miriam de Weijert. Foto: John van Gelder

Studio Haarfijn opent de deuren in Boven-Leeuwen

Zaken

BOVEN-LEEUWEN - Na vijftien jaar in verschillende kapsalons te hebben gewerkt, opent Miriam de Weijert nu haar eigen salon, Studio Haarfijn. ‘De wens was er altijd wel, en toch was er ook iets wat mij tegenhield. Nu ben ik er écht klaar voor, en heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan.’

De knusse kapsalon is gevestigd achter Miriams ouderlijk huis in Boven-Leeuwen. ‘De plek waar mijn zus Angela haar schoonheidssalon is gestart’, legt ze uit. In de salon, met uitzicht over de weilanden, kunnen klanten echt even ontspannen. En dat is precies wat Miriam met Studio Haarfijn voor ogen heeft; mensen een stukje tijd voor zichzelf gunnen én ze met mooi haar de deur uit laten gaan.

‘De laatste jaren was er in mijn werk niet altijd de ruimte om iedereen die aandacht te geven’, vertelt ze. ‘Nu ik zelf de regie in handen heb, kan ik meer tijd nemen voor mijn klanten. Luisteren naar hun (haar)wensen, advies geven en kijken naar wat ze écht nodig hebben. Uiteraard is er ruimte voor een kop koffie en een praatje.’

Goede leerschool
Al van jongs af aan wilde Miriam kapster worden. ‘Van hoeveel poppen ik het haar heb geknipt wil je niet weten’, lacht ze. Inmiddels heeft de geboren en getogen Leeuwense al ruim vijftien jaar ervaring in het kappersvak. Ze werkte jarenlang als allround hairstyliste in een grote kapsalon in Druten, en was daarna te vinden in salons in Beneden-Leeuwen en Tiel. ‘Ik heb een ontzettend goede leerschool gehad, en de ervaringen en kennis die ik heb opgedaan, neem ik mee in mijn eigen salon. Mijn eigen koers kunnen varen, en mijn eigen trainingen en specialismen kunnen bepalen, zijn voor mij belangrijke redenen om als zelfstandige verder te gaan. Zo start ik volgend jaar met een opleiding tot krullen- en ‘black hair’ kapper. Het goed knippen van krullen luistert namelijk heel nauw’, aldus Miriam, die zelf ook gezegend is met een bos krullen.
Afgelopen maandag zijn de deuren van Studio Haarfijn officieel geopend. Men kan er drie dagen per week terecht voor een knip- en/of kleurbeurt, waaronder ook twee avonden.  

De kapsalon is gevestigd aan de Kampsestraat 7 in Boven-Leeuwen. Neem voor het maken van een afspraak contact op via tel. 06 43 52 36 60. 

Voor meer informatie, zie: studiohaarfijn.nl.