Tamar Valkenier met een metgezel en kameel Einstein.
Tamar Valkenier met een metgezel en kameel Einstein. Foto: John van Gelder

Tamar en haar kameel Einstein overnachten in Boven-Leeuwen

30 jun., 11:03 Algemeen

BOVEN-LEEUWEN - Al een aantal weken loopt Tamar Valkenier samen met haar kameel, Einstein, door het land. Afgelopen donderdag maakten Tamar en Einstein een tussenstop bij Tjits en Rob Puijker in Boven-Leeuwen.

Tamar is een reizigster in hart en nieren; zes jaar geleden liet ze haar leven en baan in Nederland achter zich om de wereld te ontdekken. Sinds die tijd is ze met een fiets door Europa en Turkije getrokken, heeft ze als nomade in Mongolië geleefd en leefde ze als jager-verzamelaar in de bergen van Nieuw Zeeland. Inmiddels is ze verslaafd geraakt aan deze levenswijze. In Mongolië begon ook haar liefde voor kamelen. Ze trok namelijk door het land met een paard, een hond en een kameel. ‘Daar had ik hem echt nodig’, vertelt ze. ‘Er was daar geen supermarkt dus moest hij voor al die maanden voedsel meenemen.’

Fulltime Avonturier
Over deze avonturen en de zoektocht naar de zingeving van het leven schreef ze een boek, ‘Fulltime Avonturier’. Ze kwam naar Nederland om het te promoten, maar in coronatijd bleek dat nog niet zo makkelijk. Daarom besloot ze een kameel te kopen en met hem door het land te trekken om zo haar boek te promoten en te verkopen. Zelfs premier Rutte heeft inmiddels een exemplaar aangeschaft.

Niet alleen wandelen Tamar en Einstein samen, ook traint ze hem tot ‘therapie-kameel’. Ze vertelt; ‘Kamelen zijn ontzettend schattige dieren. Als hij ’s avonds moe is gaat hij zitten en zit ik lekker tegen hem aan. Gitaartje erbij, zonsondergang en dan zitten we samen de dag te herkauwen. Hij letterlijk en ik laat bezinken wat ik heb meegemaakt’.

Maas en Waal
Tamar en Einstein overnachtten afgelopen donderdag in het Land van Maas en Waal. Het tweetal liep over de dijk naar hun logeeradres in Boven-Leeuwen en dit trok uiteraard veel bekijks. Tijdens haar trektocht door Nederland is Tamar opnieuw verliefd geworden op haar thuisland; ‘De mensen zijn zo gastvrij’.

Volg Tamar en Einstein
Tamar en Einstein hebben het eindpunt van de reis, Sittard, bijna bereikt. Wil je hun volgen of een stukje meelopen? Kijk dan op Facebook/Tamar Valkenier.

Digitale krant