Gemeentehuis in Druten.
Gemeentehuis in Druten. Foto: Chantal Roest

Financiële meevaller voor inwoners Druten

Algemeen

DRUTEN - Inwoners van Druten kunnen dit jaar rekenen op een financiële meevaller. Er is een overschot wat betreft de riool- en afvalstoffenheffing. Die heffing moet kostendekkend zijn. Drutense huishoudens hebben dit jaar vijftig euro te veel betaald. Aan het einde van het jaar wordt bekend hoe de verrekening gaat plaats hebben.

Ander goed nieuws voor de burger haalde de eindstreep niet. Welzijn Druten diende een motie in om de onroerende zaakbelasting volgend jaar niet met 6,6 procent te verhogen, maar met de helft daarvan. Druten gaat drie redelijk goede jaren tegemoet, en de vaste lasten voor inwoners stijgen, zo was de argumentatie. De raad besloot evenwel bij meerderheid om dit onderwerp bij de begrotingsbehandeling te bespreken, wanneer meer duidelijk is over de financiën. 

Saillant detail is dat Welzijn Druten nu met een motie kwam zoals die door de coalitie vorig jaar november werd ingediend. Destijds wilde het college de ozb verhogen met 6,6 procent. Kernachtig Druten en de Dorpslijsten wilden huiseigenaren tegemoetkomen met een verhoging van 4,9 procent. Omdat alleen Sociaal Maas en Waal voor het collegevoorstel stemde ging de verhoging niet door.