Logo demaasenwaler.nl
Alex Willems bij het pand waar Centrum MondZorg binnenkort gevestigd is.
Alex Willems bij het pand waar Centrum MondZorg binnenkort gevestigd is. (Foto: John van Gelder)

Nieuwe Drutense mondzorgpraktijk

  Zakelijk

DRUTEN - Het voormalig pand van Intertoys in het centrum van Druten ondergaat momenteel een fikse metamorfose, om vanaf 2 juni onderdak te bieden aan Centrum MondZorg. Men kan er terecht voor de halfjaarlijkse controles, tandheelkundige behandelingen, prothesen en implantologie. Voor kinderen biedt de praktijk een speciaal preventieprogramma.

‘Ons doel is om op een laagdrempelige manier tandheelkundige zorg aan te bieden’, vertelt directeur/eigenaar Alex Willems. ‘We doen er alles aan om mensen zich thuis te laten voelen in onze praktijk. De vestiging in de Hogestraat is dan ook een bewuste keuze geweest.’ Samen met zijn partner Wendy Reuser heeft de Drutense tandtechnicus zes vestigingen onder zijn hoede. Drie gebitscentra, voor het aanmeten en repareren van gebitsprothesen, en drie mondzorgpraktijken. In de vestiging in Druten komen deze aspecten samen. Hier wordt tevens het tandtechnisch laboratorium gevestigd.

Hoewel enkele andere vestigingen van Centrum MondZorg ook in het centrum gelegen zijn, is dit de eerste praktijk die ook daadwerkelijk ín de winkelstraat zit. ‘Daarmee hopen we mensen het gevoel te geven dat ze, net als in een winkel, gewoon binnen kunnen lopen. We willen op die manier de kloof tussen tandarts en patiënt kleiner maken’, aldus Wendy. ‘Gebitscontroles en het aanmeten van protheses gebeurt weliswaar op afspraak, maar met vragen of klachten kan men te allen tijde bij onze assistenten terecht. Problemen met een gebitsprothese kunnen soms zelfs verholpen worden terwijl men wacht.’

Protheses

Op de nieuwe locatie in Druten kunnen cliënten terecht voor de halfjaarlijkse controle, tandheelkundige behandelingen, implantologiebehandelingen en het aanmeten en laten repareren van gebitsprotheses. De protheses van GebitsCentrum MondZorg worden 100 procent digitaal gemaakt. Iets waarmee Alex Willems in Nederland de enige is. ‘Het voordeel van deze werkwijze is dat cliënten in slechts twee bezoeken aan de praktijk een mooi en perfect passend gebit hebben. Door de digitalisatie is de pasvorm optimaal, waardoor er minder kans op drukplaatsen en irritaties is’, aldus de tandtechnicus.

Kinderen

Voor kinderen biedt Centrum MondZorg het programma Gewoon Gaaf, een preventiemethode voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders. Uit recent onderzoek is gebleken dat de methode tot bijna 70 procent minder gaatjes kan leiden. Willems benadrukt dat tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar worden vergoed uit de basisverzekering. Hij hoopt dan ook van harte dat hij in de nieuwe praktijk óók kinderen die (nog) niet naar een tandarts gaan mag verwelkomen. Elk kind dat zich bij de praktijk aanmeldt voor Gewoon Gaaf ontvangt bovendien gratis een elektrische tandenborstel.

De vestiging aan de Hogestraat 87 in Druten is geopend vanaf 2 juni. Voor meer informatie of het inschrijven bij de praktijk, mail naar druten@centrum-mondzorg.nl. Zie ook: www.centrum-mondzorg.nl.

Meer berichten